NA24.no

REC påfører Hafslund store tap

Sist oppdatert:
Investeringen i solenergiselskapet skygger over bedringen selskapet viser.

Hafslund taper stort på REC. I løpet av første kvartal var verdifallet i forbindelse med investeringen i solenergiselskapet på 9,44 milliarder kroner. Det medførte at resultat før skatt falt til et underskudd på 9 milliarder kroner fra 2,9 milliarder i overskudd i samme periode året før. Driftsresultatet ble på 8,8 milliarder kroner i minus mot 3 milliarder i pluss i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Salgsinntektene er ikke påvirket av REC-resultatet og økte til 3,3 milliarder kroner i årets første kvartal. Det er en oppgang fra 2,8 milliarder i samme periode året før.

Når eierposten i REC utelates havnet driftsresultatet på 589 millioner kroner, noe som er en økning på 5 prosent fra tilsvarende periode året før. Etter skatt satt Hafslund igjen med 342 millioner kroner, noe som er 13 prosent høyere enn i første kvartal i 2007.

Kontantstrøm fra driften på var i årets tre første måneder på 1,1 milliarder kroner mot 881 millioner kroner i første kvartal i fjor. genkapitalavkastning eksklusive REC oppgis til 16 prosent siste 12 månedene. Det er uendret sammenlignet med første kvartal i 2007.

- Som følge av at Hafslunds investering i REC markedsverdivurderes i regnskapet, vil Hafslunds resultat fremover i betydelig grad påvirkes av kursutviklingen til REC. Uroen i og nedgangen i finansmarkedene i begynnelsen av 2008 har således hatt betydelig negativ påvirkning på resultatet til Hafslund ved at verdien på investeringen i REC er redusert 9,4 milliarder kroner i løpet av første kvartal, skriver Hafslund.

Kraftprodusenten advarer også mot at nettvirksomheten er sårbar for endringer i de offentlige reguleringene. Nye nettreguleringsregime som ble innført i 2007 medfører en reduksjon i inntjeningen sammenlignet med tidligere år.

- Med basis i vår tolkning av eksisterende lover og regelverk vil driftsresultatet for 2008 være på nivå med 2007, skriver de.

Ellers står det i resultatpresentasjonen at styret mener det er lagt et godt grunnlag for en positiv utvikling for Hafslund i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere