*Nettavisen* Økonomi.

REC-reparasjoner trekker ut

Reparasjonsarbeidene ved RECs Moses Lake er mer omfattende enn ventet.

REC ASA har mandag kommet med en oppdatering på reparasjonsarbeidene som pågår ved fabrikk 3 ved anlegget i Moses Lake. Ifølge selskapet vil sveisearbeidene som ble annonsert 15. desember bli ferdigstilt tidlig denne uken.

NA24 - din næringslivsavis

- Omfanget av reparasjonene var nesten det dobbelte av antatt og har som konsekvens ta mye lenger tid enn ventet, skriver REC i oppdateringen.

Etter at selve reparasjonen er sluttført vil anlegget måtte gjennomgå en sluttrunde med sjekker og oppstartsrutiner før anlegget igjen kan forventes å komme i kommersiell produksjon i slutten av mars.

Konsernet forventer at problemene vil ha begrenset negativ effekt på produksjonsnivåene nedstrøms i REC gjennom første kvartal, så lenge tilgangen av eksterne kilder for polysilisium er åpen.

- Som tidligere uttalt er oppstart og oppkjøring av et stort kjemisk anlegg en komplisert oppgave, og noen forstyrrelser må forventes i en tidlig fase. Vi håper imidlertid at vår omfattende testing og forberedelse vil redusere risikoen i noen grad, sier konsernsjef Erik Thorsen i REC i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag