NA24.no

(Hafslund)

Rec trekker Hafslund ned

Sist oppdatert:
Bedre for Hafslund, men Rec koster dyrt.

Hafslund hadde et negativt resultat før skatt på 266 millioner kroner i andre kvartal, mot minus 367 millioner i samme periode i fjor.

Strømselskapets omsetning var på 3.118 millioner kroner, en økning fra 3.026 millioner i andre kvartal i 2010.

Bedringen i resultatet skyldes ifølge selskapet stabil drift og reflekterer normale sesongvariasjoner innen de ulike virksomhetene. Det gjenspeiles i høy vannkraftproduksjon, stabilt resultat fra nettdriften og lave resultater fra fjernvarme- og strømsalgsvirksomhetene.

Hafslunds investeringer solenergiselskapet i Rec har imidlertid belastet driftsresultatet med 564 millioner kroner. Driftsresultatet var på minus 56 millioner, mot minus 206 millioner i fjor.

Solenergiselskapet Rec har hatt katastorfal utvikling på børsen siden toppen i 2007, da aksjen var verdt over 200 kroner. I dag omsettes aksjen for under ti kroner, etter å ha blitt halvert nok en gang så langt i år.

Dette skriver Hafslund i kvartalsrapporten:
"Hafslund oppnådde en EBITDA eksklusive resultateffekt fra investeringen i Rec på 708 millioner kroner, som er en nedgang på 78 millioner kroner fra 2. kvartal i fjor. I tillegg har verdifall på investeringen i Rec belastet driftsresultat med 564 millioner kroner i kvartalet."

Resultatet før skatt i første halvår er forbedret fra minus 1.206 millioner til 93 millioner i samme periode i år.

Oppnådd salgspris på kraftproduksjonen ble 39,0 øre per kWh, en økning på 11 prosent fra fjorårets 2. kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere