Gå til sidens hovedinnhold

REC skal hente 2,5 milliarder

Går i obligasjonsmarkedet for å finne finansiering.

Solenergiselskapet REC er i markedet for å få plassert et konvertibelt obligasjonslån på 300 millioner euro, eller drøye 2,5 milliarder kroner.

Lånet vil løpe frem til juni 2014 og tilrettelegger Deutsche Bank har fått anledning til å skaffe kjøpere til ytterligere 50 millioner euro hvis de klarer det.

Midlene skal benyttes til å sikre videre økonomisk robusthet og fleksibilitet for konsernet og til generelle selskapsformål.

Det nye lånet vil ha en kupongrente på mellom 6,0 og 6,5 prosent og rentene vil forfalle kvartalsvis. Konvertering vil skje med en premie på 30-35 prosent over volumvektet snittpris på selskapets aksjer i perioden fra lansering til prisingen er satt.

I forbindelse med utstedelsen av obligasjonslånet kommer selskapet også med en oppdatering på driften.

Selskapet sier at når det gjelder utrullingen av Silicon III er det ingen endring i forhold til tidligere kommuniserte produksjonsmål, men gjentar at målene er fortsatt utfordrende.

På Wafer-produksjonen skriver selskapet at det er sannsynlig at dagens svake marked vil fortsette i i 2010, og at det derfor gjøres kontraktsmessige justeringer for 2010. Disse vil ha en negativ effekt på Ebitda-resultatet for 2010.

Når det gjelder Solar melder selskapet om fortsatt prispress. REC Solars salgspriser for 2009 er i snitt ventet ned 35 prosent sammenlignet med fjoråret.

Kommentarer til denne saken