NA24.no

CHAMPAGNEGAVE: Tormod Utne fikk tilsendt en flaske champagne i gave etter et foredrag. Da han skulle hente gaven i posten kom regningen. Foto: Privat
CHAMPAGNEGAVE: Tormod Utne fikk tilsendt en flaske champagne i gave etter et foredrag. Da han skulle hente gaven i posten kom regningen. Foto: Privat

Redaktør fikk champagne i gave fra Berlin - så kom regningen

Sist oppdatert:
For å hente ut de edle dråpene han fikk som takk for et foredrag i Berlin måtte digitalredaktør Tormod Utne ut med flere hundre kroner.

I mars i år var Sunnmørspostens digitale redaktør, Tormod Utne, i Tyskland for å holde et foredrag om datajournalistikk for en rekke sjefredaktører i Berlin.

Som takk for innsatsen fikk han blant annet en flaske champagne av typen JM. Gobillard & Fils - som ble sendt hjem til ham i posten.

Lite ante nok de tyske redaktørene at den lille påskjønnelsen de sendte ham ville koste dyrt etter at norske myndigheter hadde tatt en titt i pakken.

- I dag var jeg på Posten for å hente ut pakken min. Der fikk jeg vite at pakken var blitt åpnet av Tollvesenet og at jeg måtte ut med 392,75 kroner for å få med meg gaven hjem, sier Utne til Nettavisen.

Digitalredaktør i Sunnmørsposten, Tormod Utne. Foto: Sunnmørsposten

Regningen på nesten 400 kroner er for toll, merverdiavgift og fortolling.

- Det hadde nok vært billigere å rusle bort på polet, men det kunne jo ikke mine venner i Berlin vite, sier han.

Han ser humoren og det kuriøse i saken:

- Jeg får nok spare denne «dyre» champagnen til den perfekte anledningen, sier han humrende før han takker for samtalen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere