NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
CHAMPAGNEGAVE: Tormod Utne fikk tilsendt en flaske champagne i gave etter et foredrag. Da han skulle hente gaven i posten kom regningen. Foto: Privat
CHAMPAGNEGAVE: Tormod Utne fikk tilsendt en flaske champagne i gave etter et foredrag. Da han skulle hente gaven i posten kom regningen. Foto: Privat

Redaktør fikk champagne i gave fra Berlin - så kom regningen

Sist oppdatert:
For å hente ut de edle dråpene han fikk som takk for et foredrag i Berlin måtte digitalredaktør Tormod Utne ut med flere hundre kroner.

I mars i år var Sunnmørspostens digitale redaktør, Tormod Utne, i Tyskland for å holde et foredrag om datajournalistikk for en rekke sjefredaktører i Berlin.

Som takk for innsatsen fikk han blant annet en flaske champagne av typen JM. Gobillard & Fils - som ble sendt hjem til ham i posten.

Lite ante nok de tyske redaktørene at den lille påskjønnelsen de sendte ham ville koste dyrt etter at norske myndigheter hadde tatt en titt i pakken.

- I dag var jeg på Posten for å hente ut pakken min. Der fikk jeg vite at pakken var blitt åpnet av Tollvesenet og at jeg måtte ut med 392,75 kroner for å få med meg gaven hjem, sier Utne til Nettavisen.

Digitalredaktør i Sunnmørsposten, Tormod Utne. Foto: Sunnmørsposten

Regningen på nesten 400 kroner er for toll, merverdiavgift og fortolling.

- Det hadde nok vært billigere å rusle bort på polet, men det kunne jo ikke mine venner i Berlin vite, sier han.

Han ser humoren og det kuriøse i saken:

- Jeg får nok spare denne «dyre» champagnen til den perfekte anledningen, sier han humrende før han takker for samtalen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere