NA24.no

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Redaktør slått ned i kirken

Sist oppdatert:
Vårt Land-redaktøren ble slått ned i en katolsk kirke på langfredag.

– Jeg trodde min siste time var kommet, sier Helge Simonnes til sin egen avis.

NA24 - din næringslivsavis

Han var på påskeferie i Lorgues i Provence og hadde tatt turen innom en katolsk kirke på langfredag for å vente på kona som skulle komme senere.

- Fryktelig sterk
- Etter en stund dukket det opp en mann som satte seg i den tomme kirken. Først snakket mannen hyggelig til Simonnes, før han plutselig slo ham rett i gulvet.

– Han var fryktelig sterk, og spinkle meg hadde ikke mye å stille opp med. Jeg var sikker på at han skulle drepe meg, og jeg ropte alt jeg maktet om hjelp, sier Simonnes.

En person hørte ropene, og overfallsmannen fant ut at det var best å la være å slå og sparke mer. Simonnes ble sendt til sykehus, der han ble liggende til observasjon.

- Blind vold
– Det var blind vold. Kredittkort og penger lå strødd på kirkegulvet, uten at mannen så ut til å bry seg om annet enn å denge løs på meg, sier Simonnes.

Det viste seg senere at voldsmannen nylig var utskrevet fra en psykiatrisk institusjon, og at han var kjent i den lille byen.

Sjefredaktøren kom hjem til Norge mandag. Han kan ikke få fullrost fransk politi og helsevesen for måten han ble fulgt opp på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere