*Nettavisen* Økonomi.

Redder barn i Nigeria

I august vil 1.300 barn få sin egen landsby betalt av B.W Group i Nigeria.

12.02.07 10:17

ABUJA, NIGERIA (NA24):
- Vi er stolte og utrolig glade for at Bergesen lar dette prosjektet vokse, sier nasjonal direktør Mariana F. Kadiri i SOS Barnebyer til NA24.

Bergesen har endret navn til B.W Group og selskapet bruker mye penger på å endre profilen til de ulike divisjonene til selskapet.

B.W Group - med et underselskap som heter B.W Offshore - som har vunnet kontrakter verdt mange milliarder dollar i Nigeria, og vil gi noe tilbake til lokalbefolkningen.

B.W Group har sponset SOS Barnebyer med to millioner dollar for å bygge en landsby hvor 1.300 barn har tilgang fra 1. august. NA24 har vært på stedet.

Støvete landsby
NA24 blir hentet hos den norske ambassaden i Abujai i en rød Mercedes 200 fra tidlig på 70-tallet. I baksetet sitter Mariana F. Kadiri. Foran sitter sjåfør Idris som kommer fra Nigeria. Kadiri er nasjonal sjef for SOS Barnebyer i Vest-Afrika.

- Første spadetak ble tatt 21. november 2005. Hvis alt går etter planen skal landsbyen åpnes 1. august, og offisiell åpning er 6. oktober, sier Kadiri til NA24.

60 kilometer utenfor Abuja er det stor aktivitet på en byggeplass som om ikke lenge skal være en landsby med 1.300 glade afrikanske barn.

På vei til landsbyen
Det blåser rød sand gjennom den varme luften og mens vi kjører bort til landsbyen observerer vi flere politiske kortesjer. Det er flere hundre mennesker som løper etter traktorer med flyere, poster og kamprop for deres politiske parti. Valget er i april. Det har skapt store bølger i landet.

Mye ressurser
Den nye landsbyen skal være for hjemløse og forlate barn hvor de får «tanter» som blir substituttmødre.

- Vårt tilbud er den siste og beste løsningen for disse barna. Vi bruker mye ressurser på å tilpasse slik at våre løsninger er til beste for barna, sier hun stolt.

De annonserer i lokale aviser etter «mødrene» som betrakter dette ansvaret som en jobb med 3-10 unger i hver sin hytte.

- Det er viktig at slike prosesser setter barnet i fokus, sier hun til NA24, i bilen kravler seg mot landsbyen.

Ledergruppen i SOS møter de potensielle mødrene og velger de riktig representantene. Barna kommer i all hovedsak fra de lokale politimyndigheter.

- Etter utvelgelsen får en «mor» sine barn, eget driftsbudsjett, lønn, og sitt eget hus inne på området, sier hun. Opplegget er basert på et tradisjonelt nigeriansk familiekonsept.

64.000 kvadrat
Grunnen til barnelandsbyen er blitt donert av myndighetene slik at de bare har kostnader til å bygge landsbyen. Det er 12 familiehus på området med eget medisinsk- og sosialsenter.

- Dette tilbudet er et fullservicetilbud med egen vaksineopplæring og hjelp til selvhjelp, sier hun stolt.

- Vi tar vare på disse barna fra de er små til de er unge voksne og klarer å takle livet på egenhånd. Helst vil vi at noen av barna skal tilbake til de deler av familien som er igjen, sier hun, og legger til at hovedkriteriet er alltid fra hva som er det beste for barnet.

Sosialt ansvar
Bernard Stringer (34) har vært ansatt i B.W. Group siden mai 2005. Han er ansvarlig for intern- og eksternkommunikasjon i selskapet med base i Singapore.

- Vårt ønske er og investerer i samfunn hvor vi opererer. Tilføre permanente verdier som et helt samfunn kan dra nytte av, sa Stringer til NA24 i fjor.

Han er stolt over å kunne bidra til at så mange barn kan ha et stabilt tilholdssted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.