Redder de Saab?

Den svenske regjeringen har kalt inn til pressekonferanse.

23.02.09 10:42

Forrige uke ble det klart at General Motors vil kutte trossene til svenske Saab. Ikke lang tid etterpå ble det klart at den svenske regjeringen ikke aktet å ta over den kriserammede svenske bilfabrikanten.

NA24 – din næringslivsavis

Dermed går selskapet, med vel 15.000 ansatte i Trollhättan en usikker tid i møte. Selskapet har fått innvilget kreditorbeskyttelse og selskapet skal omstruktureres. Mandag melder den svenske nettavisen til Dagens Industri i Sverige at regjeringen har kalt inn til pressekonferansemandag formiddag klokken halv tolv.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Den svenske næringsministeren Maud Olofsson og arbeidsmarkedsminister Sven Otto Littorin besøker mandag Saabs fabrikk samt møter ledelsen og fagforeningsrepresentatner. Regjeringen har så langt ikke ville komme det kriserammede selskapet til unnsetning. Spørsmålet er om dette er noe de vil holde på også i dag, eller om de vil komme med signaler på at de vil delta i en omstrukturering av selskapet.

Det er første gang den svenske næringsministeren besøker den kriserammede bedriften, melder di.se.

- Vi har nok situasjonen ganske klart for oss, men det er viktig at regjeringen er tilstede i Trollhättan, sier pressesekretær for næringsminister Olofsson, Frank Nilsson, til det svenske telegrabyrået TT.

NA24 kommer tilbake med mer etter pressekonferansen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.