*Nettavisen* Økonomi.

Reddet seg inn

En sluttspurt reddet Oslo Børs som trosset en svak start og laber stemning.

24.11.06 17:02

Oljeprisen fikk fart på seg etter at det ble meldt om nye problemer i Nigeria. I tillegg har børsene i USA kjørt for halv maskin på grunn av feiringen av Thanksgiving. Dermed manglet investorene på Oslo Børs signaler fra verdens viktigste finansmarked.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen endte til slutt helt flatt på 414,37 poeng. Uken sett under ett var bra for Oslo Børs. Aksjeverdiene ble samlet sendt opp 1,15 prosent de siste fem handledagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/EPA

Problemer i Nigeria
Oljeselskapet Eni har problemer med et av oljeanleggene i Nigeria. Det oljerike landet har bydd på mange problemer for oljemarkedet, med mange angrep på de utenlandske oljeselskapenes installasjoner. Denne gangen skylder det italienske oljeselskapet på force majeure - ukontrollerbare hendelser. Faktum er at produksjonen ble redusert med 60.000 fat olje om dagen.

Dette førte til at et fat nordsjøolje med levering i januar kostet 60,12 dollar en oppgang tilsvarende 1,30 prosent ved råvarebørsen i London. En svak dollar motvirket mye av oppgangen i oljeprisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ga opp raid
Petter Stordalen har kastet kortene i kampen om Rica Hotels, men har likevel sikret seg en fet milliongevinst. Nå sluker Jan E. Rivelsrud hele hotellkjeden. Kursen Stordalen får for sine aksjer er på 60 kroner per aksje, og det er rundt fem kroner mer enn hva turboinvestoren betalte da han kjøpte aksjene i sommer.

Aksjen stiger 17,5 prosent til 58,75 kroner, men det er kun omsatt 600 aksjer tilsvarende 34.950 kroner.

Rykter om bud
Rykter og spekulasjoner knyttet til Enis mulige oppkjøp av Technip fikk blant annet Acergy og Subsea 7 til å stige. Det italienske olje- og gass-selskapet ENI skal ifølge forberede et bud i milliardklassen for det franske selskapet. Dette vil synliggjøre verdiene i deler av oljeservicesektoren og det skapte interesse for de norske aksjene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Subsea 7 steg 2,24 prosent til 125,25 kroner, mens Acergy klatret 4,17 prosent til 131 kroner. Acergy landet også en avtale verdt 60 millioner dollar fra ConocoPhillips.

Riggselskapene Seadrill og Awilco Offshore endte opp 2,88 prosent til 101,75 kroner og 1,56 prosent til 65 kroner.

Oljeselskapene fikk også et løft sammen med oljeprisen. Det ble omsatt aksjer for 2,9 milliarder kroner i tungvekterne Statoil og Norsk Hydro. Gigantene steg 0,15 prosent til 168,25 kroner og 0,17 prosent til 150,25 kroner. DNO ble løftet 1,28 prosent til 11,85 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.