NA24.no

Rederdatter vil selge arven

Foto: Sara Marie Vollset
Sist oppdatert:
Kan ende med børsnotering.

Shippingarving og riggeier Marianne Odfjell vil selge sine aksjer i boreselskapet Odfjell Drilling. Det åpner for børsnotering av konsernet, som trolig verdsettes til 9 milliarder kroner.

Marianne Odfjell vil selge aksjeposten på 30 prosent som stiftelsen Larine, der hun er begunstiget, eier i riggselskapet Odfjell Drilling ltd.

Dagens Næringsliv (DN) skriver at planen er at Marianne Odfjell skal løftes ut gjennom et nedsalg av aksjer og en etterfølgende notering av boreselskapet på Oslo Børs.

Bermuda-registrerte Odfjell Drilling driver mye av sin virksomhet fra Bergen og er Norges største private boreentreprenør med en riggflåte som består av fire halvt nedsenkbare rigger, derav et nybygg, to boreskip som eies 40 prosent og mindre eierandeler i ytterligere tre boreskip som bygges med tanke på arbeid på brasiliansk sokkel.

Marianne Odfjells søster Helene Odfjell kontrollerer 70 prosent av aksjene og vil fortsette som en langsiktig eier.

Ved årsskiftet var den bokførte egenkapitalen i konsernet 1.154 millioner dollar, vel sju milliarder kroner. Ved et aksjenedsalg i kombinasjon med en etterfølgende børsnotering av Odfjell Drilling kan egenkapitalen bli verdsatt til mellom 1,2 og 1,8 milliarder dollar.

– En børsnotering gir konsernet fornuftig og fleksibel tilgang til kapitalmarkedene og legger dermed bedre til rette for fremtidig vekst, sier Marianne Odfjell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere