NA24.no

(Mediehuset Nettavisen)

Rederenke anker butlerdom

Skal ha svidd av 1,6 millioner kroner på nattklubber, restauranter og luksus.

Anette Skaugen (87) og hennes heleide selskap Brynjulf Skaugen AS har nå bestemt seg for å anke dommen i butlersaken til Borgarting lagmannsrett. Det opplyser Oslo tingrett til Nettavisen.

Skaugen gikk til sak mot Thomas Wassdal (32) etter at han brukte hennes penger til private innkjøp.

Rederenkens «butler» ble beskyldt for å ha brukt 1,6 millioner på nattklubber, restauranter og luksus.

Ville ha nærmere 4 mill.

I Oslo tingrett ville selskapet at Wassdal skulle dømmes til å betale over 3,2 millioner kroner med renter. Skaugen krevde også at han skulle betale for underslaget, oppad begrenset til en halv million kroner. På toppen av dette ble det krevd saksomkostninger av 32-åringen.

Det var dommeren ikke enig i.

«Thomas Wassdal dømmes til å betale NOK 1.220.071 til Brynjulf Skaugen AS, med tillegg av lovens forsinkelsesrente fra 2 uker etter dommens forkynnelse og til betaling skjer. Hver av partene bærer egne sakskostnader.»

Tette bånd

Wassdal, som i vel ti år jobbet for Anette Skaugen, er barndomskamerat av Skaugens barnebarn, Martinius Skaugen.

Det var denne relasjonen, kombinert med Wassdals vanskelige familieforhold, som var bakgrunnen til at Wassdal flyttet inn i en leilighet tilliggende Brynjulf og Anette Skaugens enebolig i 2001.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Allerede som 21-åring bisto han det aldrende ekteparet med diverse småtjenester. Han fikk også jobb som bud i Brynjulf Skaugen AS, selskapet som springer ut av familiens skipsfartsvirksomhet gjennom generasjoner.

Som en sønn

Etter Brynjulf Skaugens bortgang i 2002 solgte Anette eneboligen og kjøpte seg en leilighet. Wassdal flyttet da inn på hybel hos investor Jan Petter Sissener i perioden 2002 til 2007.

Parallelt med dette økte omfanget av tjenestene Wassdal utførte for Anette Skaugen. Wassdal håndterte også mer av Anette Skaugens daglige forbruk, og etter hvert fikk imidlertid han tilgang til ulike betalingskort.

- Han flyttet inn i 2002 og fikk bo gratis mot at ham gjorde litt vaktmestertjenester. Det opphørte i 2007, da vi flyttet, sa Sissener til Nettavisen NA24 før han vitnet i saken.

I Oslo tingrett mente investoren at Wassdal var den sønnen rederenken aldri fikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Da Wassdal flyttet fra Sissener punget rederenken ut for en leilighet til ham. Lånet ble etter hvert en del av et tilleggstestamente hvor Wassdal skulle innfri lånet uten annen nedbetaling enn videre arbeid for Anette Skaugen.

Engasjerte eks-polititopp

Det var da rederenken havnet på eldrehjem at familien oppdaget en rekke mistenkelige disposisjoner på hennes konti. Siden det er det heleide selskapet til rederenken som forvalter hennes økonomi var det også dette selskapet som gikk til sak mot Wassdal.

Selskapet engasjerte privatetterforsker og tidligere polititopp Finn Abrahamsen til å gjennomgå pengebruken. Abrahamsen summerte «usikre kjøp» – pengebruk som det stilles spørsmål ved om lå innenfor Wassdals fullmakter – til rundt 1,6 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere