Rederi gir gass på Oslo Børs

Oslo Børs på høsten.

Oslo Børs på høsten. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Oppgang på verdens børser.

19.11.15 16:13

Oslo Bør satt kursen oppover torsdag sammen med børsene i Europa, etter oppgangen i USA onsdag.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen opp 0,85 prosent til 632,45 poeng og den europeiske samleindeksen Stoxx Europe 600 stiger 1 prosent.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 44,47dollar per fat, opp rundt 0,3 dollar siden i går ettermiddag.

- Oppgangen har kommet etter at gårsdagens amerikanske lager tall viste en mindre vekst i råoljebeholdningene enn ventet, skriver DNB Markets i en morgenrapport.

Gassrederi seiler opp
Før børs har rederiet BW LPG levert kvartalsresultater som slår forventningene, og på børsen belønnes aksjen med en oppgang på 8 prosent.

Sterk utnyttelse, større flåte, spesielt i VLGC (store gasskip) og lavere drivstoffutgifter gir et løft i kvartalet, opplyser rederiet i kvartalsrapporten torsdag.

For kvartalet fikk rederiet inntekter på 224 millioner dollar, mot 211 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens driftsresultatet steg til 111 fra 91 millioner dollar.

I samme periode var resultatet før skatt opp til 106 fra 88 millioner dollar.

Det er også høyere enn forventningene blant analytikerne i en undersøkelse fra SME Direkt. Der var det ventet inntekter, driftsresultat og resultat før skatt på henholdsvis 197, 93 og 89 millioner dollar.

I en aksjerapport peker DNB Markets på at brutto driftsresultat (EBITDA) var 13 prosent over hva meglerhuset hadde ventet.

- Et bedre resultat enn ventet ser delvis ut til å være drevet av lavere kostnader og delvisdrevet av høyere rater oppnådd både i spot-og kontraktsmarkedene.I forbindelse med presentasjonen i ettermiddag vil det blant annet være fokus på i hvilken grad guidingen når det gjelder kontraktsratene fremover vil kunne påvirke konsensusestimatene for 2016-2017, skriver meglerhuset.

Riggaksje til topps
Til topps sendes aksjen til riggselskapet Awilco Drilling, med en oppgang på 11,2 prosent.

Riggselskapet kan vise til et nettoresultat på 58 millioner dollar i tredje kvartal, mot 38 millioner i tilsvarende periode i fjor. For kvartalet betales det også et utbytte på 0,50 dollar per aksje.

Seismikkselskapet Polarcus stiger 6 prosent etter at selskapet har sikret et seismikkprosjekt i Egypt med en varighet på rundt to og en halv måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.