NA24.no

Rederiene slakter verftsordre

Sist oppdatert:
Norske verft har kansellert 40 skip for totalt 12 milliarder kroner.

Det er Bergens Tidende som skriver om den dystre lesingen for verftsindustrien. Norske rederier har så langt i år kansellert bygging av vel 40 skip til en verdi av rundt 12 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Avisen skriver at det forhandles om flere avbestillinger. Det er i vesentlig grad avbestillinger i Østen, som rammes. Norske verft har mottatt avbestillinger på elleve skip, hvorav ni er fra norske rederier og to fra utenlandske, skriver Bergens Tidende.

– Verdens fraktmarked er nå veldig dårlig. Dette rammer også norske rederier, sier seksjonsleder Gunvor Aakvik i Norges Rederiforbund.

Beregnet verdi for de norske avbestillingene i utlandet er ifølge Rederiforbundet rundt seks milliarder kroner, mens norske verft har mistet kontrakter for fem-seks milliarder. I tillegg til de offisielle kanselleringene er det bare et tidsspørsmål før også skip som skal bygges i India, Kina, Sør-Korea og Japan blir avbestilt, skriver avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere