Gå til sidens hovedinnhold

- Rederiet over alle rederier

Venstre-leder Lars Sponheim er lei seg for at Wilhelmsen flagger ut.

- Dette er rederiet over alle rederier, selve symbolet på norsk rederinæring. De har så vidt jeg vet flere utekontorer enn norsk utenrikstjeneste. Det er absolutt et tap for Norge at de nå flagger ut. Jeg synes det er leit, sier Venstre-leder Lars Sponheim til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag ettermiddag kom meldingen om at rederiet Wilh. Wilhelmsen flagger ut.

- Deres eget valg
Sponheim er klar på at man må respektere de beslutninger rederiet tar og at de nok er til beste for selskapet.

- Jeg vil tro at den nye rederiskatt ordningen, som ble innført med tilbakevirkende kraft, og som vi i Venstre gikk hardt imot og mente var grunnlovsstridig, må være årsaken til at rederiet nå flagger ut. Jeg tror de føler det er vanskelig å ha tillit til myndighetene. Det er den manglende tilliten til forutsigbare rammevilkår som nok er årsaken, sier Sponheim.

- Mye frustrasjon
- Men rederinæringen er en av de lavest beskattede næringene i Norge. Burde de ikke blitt?

- De får like gunstige ordninger alle andre plasser. Men nå har de plutselig fått en ny skatteordning med tilbakevirkende kraft, og de vet ikke hvor lenge de får beholde et slikt skatteregime, poengterer Sponheim.

- Etter det jeg forstår har det spredd seg mye frustrasjon på norske rederkontorer. Jeg tror den manglende tilliten til forutsigbare rammevilkår er den viktigste årsaken, sier Sponheim.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken