NA24.no

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Rederne fikk ikke «kjøpe» diplomat

Regjeringen stanser planen om å la Rederiforbundet finansiere en diplomat med shippingfokus.

Utenriksdepartementet og Nærings- og Handelsdepartementet er blitt enige om å se på finansieringen og mulig organiseringen av spesialutsending for nærings- og skipsfartspolitiske spørsmål ved ambassaden i Washington på nytt, fremgår det av en pressemelding tirsdag kveld.

- Vi har besluttet å omgjøre beslutningen om å akseptere et bidrag fra Rederiforbundet, da det vil være svært uheldig hvis det reises spørsmål omkring uavhengighet, ansvar og lojalitet for denne stillingen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Det var i helgen det ble kjent via Bergens Tidende at Rederiforbundet skulle dekke inntil 500.000 kroner av utgiftene til en spesialutsending ved ambassaden i Washington. Det skal være første gang det var planlagt privat finansiering av en diplomat.

Som gjenytelse skulle spesialutsendingen fokusere på shippingnæringen.

I et internt notat het det at det var viktig at vedkommende skulle ha et « ... særlig fokus på det maritime området. Dette også for å legitimere at deler av stillingen skal finansieres av Norges Rederiforbund».

Rederiforbundet skal lenge ha presset på for å få en slik spesialutsending.

Stillinger som spesialutsending ved en utenriksstasjon er vanligvis finansiert av vedkommende fagdepartement, men det er Utenriksdepartementet som er arbeidsgiver. Spesialutsendingene inngår i den samlede staben ved stasjonen og står som de andre under stasjonssjefens og UDs administrative og faglige instruksjonsmyndighet, samtidig som de i faglige spørsmål er underlagt vedkommende fagdepartement.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere