NA24.no

Redningsaksjonen er klar

IT-selskap prøver desperat å bli gjeldfri.

Tandberg Data har nå fått på plass en total refinansieringsplan. Planen skal gjøre at selskapet blir gjeldfritt og sitte igjen med en kontantbeholdning.

NA24 - din næringslivsavis

Igjen går det utover aksjonærene etter at teknologiselskapet er blitt enige med obligasjonseier Cyrus Capital Partners. Tidligere i uken ble det kjent at Tandberg Data er i brudd med lånebetingelsene i forbindelse med et av obligasjonslånene. I forbindelse med forhandlinger trakk styreleder Gudmunder Einarsson og styremedlem Per Olav Nerland seg fra styret.

- Restruktureringen, som har blitt foreslått og akseptert av Cyrus, fokuserer på TADs finansielle kreditorer, og vil ikke ha noen konsekvenser for kunder, handelskreditorer eller selskapets øvrige forretningspartnere, skriver selskapet i en børsmelding.

I forbindelse med restruktureringen vil innebære en konvertering av usikrede obligasjonslån til aksjekapital. Konverteringen vil både omfatte usikrede obligasjonslån tatt opp av TAD, så vel som obligasjonslån tatt opp av Tandberg Storage. Dette vil medføre en kraftig utvanning av eksisterende aksjonærer. I tillegg skal de hente inn frisk kapital gjennom en fortrinnsrettsemisjon. Dette arbeidet skal være ferdig innen 31. mars 2009.

Hovedaksjonær og obligasjonseier Nerland Investment AS har akseptert vilkårene som må godkjennes av aksjeeierne under en ekstraordinær generalforsamling. Obligasjonseierne må også godkjenne planen.

Som et ledd i planen skal aksjekapitalen nedskrives slik at pålydende blir satt til 0,1 kroner fra 1 kroner. Cyrus Capital skal tegne 888 millioner nye aksjer i Tandberg Data gjennom et tingsinnskudd med motregning mot gjelden. Eierne av de usikrede obligasjonslånene i Tandberg Data og Storeage mottar 1.973.829.256 aksjer til en konverteringskurs på 0,063 kroner per aksje.

Det skal også gjennomføres en ren aksjeemisjon med fortrinnsrett. Totalt skal det hentes inn mellom 125 og 200 millioner kroner, der eksisterende aksjonærer og obligasjonseierne får fortrinnsrett til å tegne.

- Den globale økonomiske krisen har tvunget mange selskaper til å vurdere sin kapitalstruktur for å sikre at selskapet er godt posisjonert for å lykkes i disse vanskelige tider. Tandberg Data hadde akkumulert et gjeldsnivå som gjorde gjeldsbetjeningen for belastende og som tappet selskapet for kontanter. Gjennom en korrekt kapitalisering vil Tandberg Data være en svært stabil og sterk partner for sine mange og viktige kunder, leverandører og ansatte over hele verden, kommenterer administrerende direktør Pat Clarke i Tandberg Data.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere