Gå til sidens hovedinnhold

Redsel på Wall Street

Frykten var tilbake på Wall Street torsdag, og energiaksjene fikk juling.

Det var en klar nedgang på de amerikanske børsene torsdag. Frykt for så kalt «quadruple witching» og generell resesjonsfrykt var med på å trekke ned.

NA24 - din næringslivsavis

Den innflytelsesrike Dow Jones-indeksen var ned 219,19 poeng eller 2,5 prosent til 8.605,15 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen falt 19,04 poeng eller 2,1 prosent til 885,38 poeng. Nasdaq Composite-indeksen falt 26,94 poeng til 1.552,37 poeng eller 1,7 prosent.

Energiaksjene i bøtta
Oljeprisen gikk rett i bøtta, under handelen på New Yorks råvarebørs. Oljeprisen trynet under 37 dollar, eller et fall på hele 10 prosent. Prisen på den amerikanske råvareoljen har ikke vært så lav på fire år.

Oljeprisen har nå falt 59 prosent så langt i år. Siden toppen i juli har oljeprisen trynet 75 prosent. Da ble et falt av den amerikanske referanseoljen WTI handlet til 147 dollar.

Fallet i oljeprisen torsdag fikk energiaksjene til å falle tungt på Wall Street. Energisektoren falt hele 5,7 prosent i handelen torsdag.

«Quadruple witching»
Fredag inntreffer noe som kalles «quadruple witching». Det betyr at innløsningsdatoen for en rekke verdipapirer inntreffer den tredje fredagen i mars, juni, september og desember. Investorene er altså bekymret for at fredagen vil føre til nedsalg innenfor aksjeopsjoner, indeksfutures, verdipapiropsjoner og aksjefutures.

Ellers på børsdagen var bilaksjene i fokus. Tidligere på dagens meldte unoterte Chrystler at de topper bilproduksjonen, noe som forsterket resesjonsfrykten i aksjemarkedet.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her