NA24.no


HIPP HURRA: Nestleder Brita Møystad Engseth i LLH sier det først og fremst er flott for Stein Erik Hagen at han åpent forteller om sin legning, men sier at det også er viktig for alle de som ennå er i skapet.
HIPP HURRA: Nestleder Brita Møystad Engseth i LLH sier det først og fremst er flott for Stein Erik Hagen at han åpent forteller om sin legning, men sier at det også er viktig for alle de som ennå er i skapet.

Refser de som mener Stein Erik Hagen burde stått fram før

Sist oppdatert:
Nestleder Brita M. Engseth i LLH sier det er lenge til Norge er likgyldige til hvilken legning folk har.

Fredag ble det kjent at Stein Erik Hagen står fram som bifil.

– Dette er rykter som har versert i finansmiljøet i minst 20 år, fra den tiden Stein Erik Hagen var Rimi-uniformert og fram til dags dato, sier PR-rådgiver Haakon B. Schrøder i HBSPR til Nettavisen.

Også på Twitter har mange gitt uttrykk for at dette har vært kjent: «SISTE: 97% av Twitters befolkning står fram og seier dei var klar over at Stein Erik Hagen var homofil før Stein Erik Hagen sto fram» sier en melding.

Frekt og uggent

- Det er lett å si, men det er frekt og uggent, for du vet ikke om personer er homofile eller lesbiske før de selv sier det. Dette er en dyp personlig prosess, sier Brita M. Engseth, som i dag er nestleder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

Engseth poengterer at alt oppstyret rundt nyheten om at Stein Erik Hagen forteller åpent om sin bifile legning, viser at Norge ennå ikke har kommet dit at alle behandles likt, uansett legning.

- Langt igjen

- Ennå er det mange som gruer seg for å stå fram og fortelle om sin legning, sier Engseth.

Til Nettavisen fortalte Per-Kristian Foss at det alltid er krevende å stå frem i godt voksen alder, og Engseth sier at også mange unge mennesker er urolige for hva de rundt dem vil si, sier Engseth.

- Man håper jo det kommer en dag når folk sier «who cares» når du forteller om din legning, sier hun.

- Tror du den dagen kommer?

- Ja. 20. april 2154 blir den dagen, sier Engseth litt flåsete og litt alvorlig.

Viktige signaler

Fordi det ennå er et stykke igjen, mener Engseth det er flott at Hagen nå står fram som bifil.

Først og fremst for Stein Erik Hagen selv, som nå kan være seg selv i alle sammenhenger, men Engseth mener også at Hagen nå sender sterke signaler til næringslivet om at det er plass til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

- Dette er en mann vi har kjent hele livet, og som vi har vokst opp med. At han nå står fram som bifil, er fint for alle som kommer til å gjøre det etter ham, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere