*Nettavisen* Økonomi.

Refser Mette-Marit

Foto: Knut Falch, Scanpix

Tidligere soussjef på slottet, Carl Erik Grimstad, langer ut mot kongehuset.

13.08.09 15:16

(SIDE2): Onsdag lanserte barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt boken «Skapsprengere» hvor 17 homofile og lesbiske sine egne historier om hvordan de opplevde å komme ut av skapet.

Grimstad kritiserer nå kongehusets bidrag til boken i et intervju med Vårt Land.

– Dette er en bok som kommer en måned før valget, og som støtter oppunder Arbeiderpartiet og Anniken Huitfeldts homoprosjekt, sier Grimstad til Vårt Land ifølge NTB.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Jeg ønsker som representant for en ny generasjon foreldre at våre barn ikke skal være redde for å fortelle oss foreldre at de er homofile. «Skapsprengere» skal gi innsikt, og kunnskap som kan være til nytte for alle som står nær noen i en «komme ut»-situasjon, sa barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt om boken onsdag.

Hun er redaktør for boken sammen med seniorrådgiver i Barne- og likestillingsdepartementet, Kurt Ole Linn.

Les mer om boken her: - Lærerne må bli tøffere

HKH Kronprinsesse Mette-Marit har skrevet forordet i boken og formidler følgende som sitt syn på temaet:

«Kjærlighet mellom to mennesker av samme kjønn skal ikke være forbundet med skam. Jeg håper denne boken vil skape både diskusjon og refleksjon om viktigheten av å få være et helt menneske – og om hvordan vi kan hjelpe hverandre til å bli det.»

Ifølge Carl Erik Grimstad er dermed kongehuset med og driver valgkamp for Ap. Ifølge NTB synes han det er uforståelig at kongehuset har sagt ja til å delta i bokprosjektet fordi boken er et partipolitisk prosjekt.

– Faktum er at kongehuset har en rolle. Det er å være nasjonalt samlende. Den dagen de ikke er det, er det ikke lenger behov for et kongehus, sier Grimstad som var soussjef på slottet i perioden 1990-1993, til Vårt Land ifølge NTB.

- Barne- og likestillingsdepartementet har spurt Kronprinsesse Mette-Marit om å bidra til departementets bok, Skapsprengere. Kronprinsesse Mette-Marit sa ja til å støtte departementet i dette viktige arbeidet i skoleverket med et forord til boken, sier kommunikasjonssjef ved Det Kongelige Hoff Marianne Hagen til Side2 som kommentar til Grimstads utspill.

Full krig med Ari
Grimstad fikk ekstremt mye oppmerksomhet da han havnet i et alvorlig munnhoggeri med Ari Behn.

Det starte med at Behn i et e-post-intervju med VG fortalte at han i årevis har irritert seg over at Carl-Erik Grimstad, som var ansatt ved hoffet i drøye tre år, stadig har kritisert monarkiet og hans familie i pressen. Grimstad har vært sterkt kritisk til både prinsesse Märtha Louises oppførsel og til Ari Behn selv.

- Han påberoper seg autonomi og troverdighet etter å ha arbeidet i tre år på Slottet, uten å ha fått fornyet arbeidskontrakten, sa Ari Behn til VG.

Les saken her: Ari raser mot kongekritiker

Senere bestemte Grimstad seg for å samle sine kronikker i bokform.

Les saken her: Grimstad tar bladet fra munnen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag