*Nettavisen* Økonomi.

Regjeringen gir mer til kommuner i vekst

Nærmere 400 millioner kroner har regjeringen satt til kommuner i vekst i forslaget til statsbudsjett. Til sammen vil 68 kommuner nyte godt av tilskuddet.

08.10.14 05:04

I Kommuneproposisjonen for 2015 varslet regjeringen at veksttilskuddet skulle økes til 340 millioner kroner fra dagens 60 millioner kroner og komme 50 kommuner til del.

Nå viser det seg at økningen blir enda større, nærmere bestemt 393 millioner kroner, ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett.

Frp-glede

– Under behandlingen av kommuneproposisjonen i Stortinget tok jeg til orde for å utvide ordningen til å omfatte flere kommuner. Jeg er glad for at regjeringen nå følger opp dette slik vi kan sikre et bedre velferdstilbud for innbyggerne i vekstkommunene, sier Fremskrittspartiets Helge André Njåstad til NTB.

Senterpartiet er kritisk til økning i veksttilskuddet fordi det er kommuner med lav vekst og befolkningsnedgang som må betale prisen. Sammen med SV foreslo Senterpartiet før sommeren at økningen måtte finansieres av økte overføringer til kommunene.

– På samme nivå

Fremskrittspartiet avviser at regjeringens forslag innebærer en dramatisk omfordeling av midler fra små til store kommuner.

– Innbyggertilskuddet blir ikke redusert, og kommuneopplegget i sin helhet er på linje med gjennomsnittet siden 2008, og vel så det, sier Njåstad.

Lederen i Stortingets kommunalkomité mener det er helt avgjørende å styrke det økonomiske handlingsrommet til kommuner som opplever kraftig tilflytting.

– Dette er kommuner med stor gjeld og store investeringsbehov som følge av et stort og økende behov for skole- og barnehageplasser, sier Njåstad.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.