NA24.no

Regjeringen klar til å stoppe Bank Norwegian


STOPP: Finansdepartementet reagerer på at Bank Norwegian tilbyr en særnorsk garanti på innskudd til kunder i andre land.
STOPP: Finansdepartementet reagerer på at Bank Norwegian tilbyr en særnorsk garanti på innskudd til kunder i andre land. Foto: Knut Falch (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Finansdepartementet reagerer på at Bank Norwegian vokser i nabolandene ved å tilby en særnorsk, høy garanti på innskudd. En lovendring er snart klar.

Bank Norwegian har etablert seg i Finland finansiert med innskudd som er dekket av en norsk innskuddsgaranti, sier forvalter Sigmund Håland til Dagens Næringsliv. Banken er alene om å tilby dette i utlandet.

Den norske garantiordningen for bankkunder gir kundene en sikkerhet for inntil to millioner kroner per kunde hvis en bank skulle gå over ende. Til sammenligning har EU-landene en garanti på inntil 980.000 kroner per kunde.

Les også: Kritikk mot Bank Norwegians praksis

Statssekretær Geir Olsen (V) i Finansdepartementet kommenterer Bank Norwegians praksis ved å si at en konkurransefordel er uheldig:

– Det er viktig at norske banker ikke skal kunne utnytte det norske garantinivået til å oppnå en konkurransefordel i utenlandske markeder, skriver han i en epost.

Les også: Bank Norwegian: Slutter med bonus-opptjening via Vipps

Departementet har jobbet med et lovforslag for garantiordningen siden i fjor sommer. Der foreslår man å ta med en bestemmelse som sier at den norske garantien ikke kan brukes i utlandet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere