NA24.no

(Funcom)

Regjeringen satser videre på dataspill

Sist oppdatert:
Vil øke spillstøtten med tre millioner kroner i 2010.

13. oktober la regjeringen fram statsbudsjettet for 2010. Blant boligskatt, økt NRK-lisens og varsler om høyere rente finner vi også Kultur- og kirkedepartementets ønskede satsning på dataspill.

Med Trond Giske i teten har regjeringen samlet sitt engasjement i den såkalte «dataspillmeldingen» (St.meld. nr. 14), hvor regjeringen ønsker å styrke utvikling av «gode norske dataspill i ulike sjangre basert på norsk språk og innhold».

I stortingsmeldingen heter det blant annet at «dataspill er blitt en viktig del av barn og unges kultur- og mediehverdag og bruken av spill er økende. Markedet domineres av importerte spill. Det er derfor særlig viktig at barn og unge får tilgang på spill av høy kvalitet basert på norsk språk og kultur. Gode tilskuddsordninger er nødvendig for å sikre dette tilbudet.».

Øker med tre millioner

I budsjettdokumentet til Kultur- og kirkedepartementet for 2010 skriver departementet at de ønsker en videre satsing på dataspill:

«Departementet tar sikte på at det innenfor bevilgningen gis en økning på om lag 3 mill. kroner til oppfølging av St.meld. nr. 14 (2007-2008) Dataspill.

Kultur- og kirkedepartementet noterer seg også at salget av dataspill er stadig stigende, i motsetning til mange andre medier. Omsetningen av pc- og konsollspill fra distributør til butikk har en økning på 12,6 prosent, fra 593 millioner kroner i 2007 til vel 668 millioner kroner i 2008.

Utenlandske spill dominerer

Departementet er samtidig klar over at markedssituasjonen for norskspråklige spill er vanskelig. Det norske markedet domineres av importerte spill og det er en utfordring å konkurrere med utenlandske titler om hylleplass i forretningene. Utenlandske titler har også meget store markedsføringsbudsjetter.

Som en oppfølging av «dataspillmeldingen» vil det i løpet av 2010 «bli innført en ny tilskuddsordning til lansering av interaktive produksjoner. Regelverket vil bli endret i tråd med dette. Tilskuddene til spillutvikling vil bli styrket, og Norge vil arbeide for en fortsatt satsing på det nordiske dataspillprogrammet», heter det videre i budsjettdokumentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere