NA24.no


Kronprins Haakon tok en "high five" med Torgny Amdam (t.h) på åpningen av Oslo Innovation Week 2015, fra v. Hallstein Braaten Bjercke kultur- og næringsbyråd i Oslo, Næringsminister Monica Mæland og Finansminister Siv Jensen.
Kronprins Haakon tok en "high five" med Torgny Amdam (t.h) på åpningen av Oslo Innovation Week 2015, fra v. Hallstein Braaten Bjercke kultur- og næringsbyråd i Oslo, Næringsminister Monica Mæland og Finansminister Siv Jensen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Regjeringen vil bruke 400 millioner på gründersatsing

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Regjeringen vil bruke 400 millioner kroner for at Norge skal bli «verdens beste land for gründere». Blant annet skal Innovasjon Norge få mer penger for å hjelpe dem.

Gründerpolitikken til regjeringen ble presentert av næringsminister Monica Mæland (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) under åpningen av Oslo Innovation Week mandag.

– Norge skal være et godt land å starte og utvikle nye bedrifter i.Vi må legge til rette for nye arbeidsplasser både på kort og lang sikt. Derfor trenger vi flere gode gründere som starter nye og lønnsomme bedrifter, sier næringsministeren.

– Skattekutt som fremmer vekst

– Denne regjeringen har prioritert gründere fra dag én. Vi har gjennomført skattekutt som fremmer vekst. I tillegg har vi styrket ordninger som hjelper gründere i startfasen, som etablerertilskuddsordningen, pre-såkornfond og såkornfond. Nå legger vi fram en plan som presenterer vår største satsing på gründere, sier finansministeren.

Deler av satsingen inngår i den særskilte tiltakspakka for økt sysselsetting, og summen på 400 millioner kroner er en del av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016.

Fornøyde i Innovasjon Norge

Innovasjon Norge får 285 millioner av potten – penger som blant annet går til etablerertilskudd – og betegner framleggingen av tiltakene som «en stor dag for norske gründere».

– Norge har for første gang fått på plass en omforent nasjonal retning for gründere og entreprenørskap. Det trenger vi, og denne planen er en god start, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.

Blant tiltakene regjeringen foreslår, er forenkling av regelverket for oppstartsbedrifter, samt å vurdere virkemidler for å bidra til at ansatte blir medeiere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere