NA24.no


– Vi ser at flere bedrifter, særlig på Sørlandet og Vestlandet, sliter som følge av situasjonen i olje- og gassnæringen, sier næringsminister Monica Mæland (H).
– Vi ser at flere bedrifter, særlig på Sørlandet og Vestlandet, sliter som følge av situasjonen i olje- og gassnæringen, sier næringsminister Monica Mæland (H). Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Regjeringen vil gi 100 millioner til gründere

Regjeringen vil styrke tilskuddsordningene til gründere og bedrifter med 100 millioner kroner.

– Vi ser at flere bedrifter, særlig på Sørlandet og Vestlandet, sliter som følge av situasjonen i olje- og gassnæringen. Tiltakene vil gjøre det enklere for både gründere og etablerte bedrifter, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Regjeringen foreslår å bevilge 100 millioner kroner til tiltak som skal bidra til omstilling i norsk økonomi. Bevilgningen til etablerertilskudd foreslås økt med 60 millioner, mens tilskuddet til forsknings- og utviklingskontrakter for eksisterende bedrifter økes med 40 millioner.

– Ordningene som nå styrkes, er sterkt etterspurt og gir rask effekt, både med tanke på sysselsetting og omstilling, sier Mæland.

Pengene skal fordeles av Innovasjon Norge, som opplever stor etterspørsel. I enkelte deler av landet er pågangen nå så stor at de ikke kan innvilge flere nye søknader i 2015, ifølge regjeringen.

Forslaget om bevilgningen skal behandles av Stortinget senere i høst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere