NA24.no

Regjeringen vil kjøpe krisbank

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Den tyske regjeringen vil ta over kriserammede Hypo Real Estate.

Alle aksjonærene i den tyske eiendomsbanken tilbys nå 1,39 euro per aksje i det som kan bli den tyske regjeringens første bankovertakelse under finanskrisen.

NA24 - din næringslivsavis

I kulissene lurer nemlig en ny lovgivning som gjør det mulig å tvinge Hypo-aksjonære til å selge seg ut til fordel for staten. Den tyske regjeringen insisterer på å ta over 100 prosent av aksjene for å kunne endevende og restrukturere krisebanken, som tapte 5,5 milliarder euro i fjor, skriver Financial Times.

Den tyske staten legger nå 290 millioner euro, vel 2,55 milliarder kroner, på bordet for å kjøpe ut Hypo-aksjonærene. Aksjene i banken var onsdag ettermiddag priset til 1,23 euro stykket, mot 22,50 euro per aksje for ett år tilbake.

Hovedaksjonær JC Flowers, et private equity-selskap, sier i en kommentar at de vil vurdere regjeringens tilbud. Tidligere har selskapet sagt at de vil ha tre euro per aksje, og at man ønsker å fortsette som Hypo-eier.

Ifølge Financial Times vil det ta flere uker før oppkjøpet er gjennomført.

Den tyske staten kjøpte i mars 8,7 prosent av aksjene i Hypo Real Estate for 60 millioner euro, og har stilt 87 milliarder euro i lånegarantier.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere