NA24.no

Regjeringen vil kutte nesten alle bomselskapene

VIL KUTTE BOMSELSKAPER:  - I et brev som nå går ut til fylkeskommunene, anbefaler vi tre selskaper, opplyser statssekretær Bård Hoksrud (Frp)
VIL KUTTE BOMSELSKAPER:  - I et brev som nå går ut til fylkeskommunene, anbefaler vi tre selskaper, opplyser statssekretær Bård Hoksrud (Frp) (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Fra 50 til 3.

Samferdselsdepartementet vil kutte antall bomselskaper fra om lag 50 til 3. Samtidig kan mange av de ansatte i Statens vegvesen bli flyttet over til et helt nytt veiselskap.

– I et brev som nå går ut til fylkeskommunene, anbefaler vi tre selskaper, opplyser statssekretær Bård Hoksrud (Frp) til Fædrelandsvennen.

Landet blir sannsynligvis inndelt i øst, vest og nord, ifølge avisen.

– Strukturen er ikke spikret, og det kan bli endringer. Det kan også bli fem selskaper, og det vil vi avgjøre i dialog med fylkeskommunene, sier Hoksrud.

Han mener grepet vil gjøre det billigere å kreve inn bompenger, som Fremskrittspartiet i utgangspunktet er imot. Ideen om en kraftig reduksjon i antallet bomselskaper ble lansert av Frp-leder Siv Jensen under landsmøtet i fjor.

Samtidig jobber regjeringen videre med planene om et statlig veiselskap. Det kan komme til å få ansvaret for hovedstrekninger, mens Statens vegvesen tar seg av utbyggingen i byene, melder Fædrelandsvennen.

Flere av de ansatte i Statens vegvesen vil trolig bli flyttet over til det nye selskapet. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere