NA24.no

Regjeringen vil skjerpe dekkravene før neste vinter

(Crestock)

Regjeringen ønsker strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy foran neste vintersesong. Det kan redde liv, mener Norges Lastebileier-Forbund.

I dag er kravene til mønsterdybde i vinterdekk 3 millimeter, men fra neste vintersesong ønsker regjeringen at dette kravet økes til 5 millimeter for kjøretøy over 3.500 kilo.

– Regjeringen ønsker å styrke trafikksikkerheten og fremkommeligheten på norske vinterveier. Disse kravene er et ledd i dette arbeidet, sier samferdselsminister Marit Arnstad (Sp).

Forslaget må sendes på høring til EØS før det kan vedtas. Regjeringen tar sikte på å kunne innføre de nye kravene til neste vintersesong som starter 1. november.

Fornøyd forbund
Lastebileierforbundet har vært høringspartner på forslaget og er svært fornøyd med de nye kravene.

– Dette vil sikre trafikksikkerheten på vinterveiene. Vi har hatt altfor mange alvorlige ulykker og hendelser som kunne utviklet seg til alvorlige ulykker i vinter. Vi er veldig fornøyd med at det nå kommer et strengere regime og et klarere regelverk, sier forbundets administrerende direktør Geir A. Mo til NTB.

– Alle som har kjørt bil eller lastebil vet at skikkelige vinterdekk er alfa og omega. Dette kan redde liv, sier han.

Flere kontroller
I samme høringsbrev, som nå sendes videre til EØS, ønsker regjeringen også at tunge kjøretøy pålegges å ha særlig merkede vinterdekk fra 15. november til 15. mars.

Videre har regjeringen bedt Vegdirektoratet vurdere om tunge tilhengere skal omfattes av påbudet om vinterdekk.

Mo påpeker likevel at de nye reglene må følges opp med bedre kontroller.

– Det trengs åpenbart en streng kontroll for å følge opp dette. Kontrollene har blitt bedre de siste årene, men er langt fra gode nok. Dette er helt vesentlig for å luke ut de trafikkfarlige på veiene, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere