Gå til sidens hovedinnhold

Regnet redder deg ikke

Kraftig nedbør fyller vannmagasinene, men det er langt igjen til du kan puste lettet ut.

Les NA24 på mobil

Ved utgangen av forrige uke ble det målt en fyllingsgrad i norske vannmagasin på 63,5 prosent, det er 24,5 prosentpoeng under normalt.

NA24 - din næringslivsavis

Gjennom uken steg fyllingsgraden med 1,3 prosentpoeng, mot 0,4 prosentpoeng uken før.

- Dette var større økning enn vi hadde regnet med. Når det er sagt, skal det sies at dette ikke er noen stor bevegelse, og fortsatt mangler vi mye vann i magasinene, sier seniorrådgiver Tor Arnt Johnsen i Norges vassdrags- og energidirektorat til NA24.

Økt import
De svenske kjernekraftverkene som kom i drift forrige uke, bidro til at den svenske kraftproduksjonen økte med 15 prosent fra uke 39 til 40. Noe som igjen bidro til økt svensk eksport av kraft til Norge.

I forrige uke var Norges samlede kraftimport 350 GWh, noe som tilsvarer ti prosent av hva kraftverket på Kårstø skal produsere i løpet av ett år.

Importøkningen førte til at den norske kraftproduksjonen falt med 15 prosent.

I Sverige var fyllingsgraden 65,5 prosent, etter en oppgang på 1,7 prosentpoeng i løpet av forrige uke.

- En liten nedgang
Prisene på elektrisk kraft ved den nordiske kraftbørsen falt fra uke 39 til uke 40.

I Norge falt prisen med om lag 5 prosent, mens prisfallet var sterkere i resten av Norden. I Sverige falt prisen med 15 prosent, mens de danske og tyske prisene falt med nær 25 prosent.

- Den lille prisnedgang vil slå positivt ut for forbrukerne, men noen stor nedgang er det ikke, noe som understrekes av at strømprisene for den kommende vinteren fortsatt er relativt høye, sier Johnsen.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken