NA24.no

Regning uten vert for meglerhus

Meglerhuset Fondsfinans skal ha forsøkt å selge grunnfondsbevis i flere norske sparebanker.

Les NA24 på mobil

Meglerhuset Fondsfinans ringte etter det NA24 iMarkedet erfarer i forrige uke rundt til investorer i Norge der de tilbød grunnfondsbevis i store kvanta. Selgeren skulle være svenske Foreningssparbanken.

NA24 - din næringslivsavis

Men meglerhuset gjorde etter all sannsynlighet opp regning uten vert. Foreningssparebanken forteller nemlig til NA24 iMarkedet at de vil benytte seg av meglerhuset First Securities dersom de skal gjøre en transaksjon. Den svenske banken eier 51 prosent av aksjene i dette meglerhuset.

Ryktene flyr
Det har i markedet versert rykter om at Foreningssparebanken, en svensk bankgigant som tidligere i sommer solgte seg ut av Sparebank1-Gruppen, ønsket å selge seg ut av sin portefølje med norske grunnfondsbevis.

Banken har en portefølje med grunnfondsbevis i norske sparebanker med en verdi på oppunder en milliard kroner. Men sjef for strategisk og internasjonal avdeling, og medlem i ledelsen for Foreningssparebanken, Anders Ek, vil ikke kommentere dette til NA24 iMarkedet.

- Det sies at dere er i ferd med å selge dere ut av Grunnfondsbevisene i Norge, stemmer det?

- Vi bruker aldri å kommentere rykter om hva vi gjør og ikke gjør, sier Anders Ek til NA24.

Vil ikke kommentere
Heller ikke påstandene om at meglerhuset Fondsfinans ringer rundt for å markedsføre grunnfondsbevis som Foreningssparbanken eier vil Ek kommentere.

- Vi vil ikke kommentere rykter, sier Ek til NA24.

Men han sier på generelt grunnlag at det ikke han ikke ser noen spesiell grunn til å selge ut grunnfondsbevisene selv om de har solgts sine aksjer i Sparebank1-gruppen.

- Vi vil fortsatt ha en tilstedeværelse i Norge. Grunnfondsbevisene har vi full handlingsfrihet over og vi verdsetter dem etter markedspris hvert kvartal, sier Ek til NA24.

Vil bruke First
Og om Foreningssparbanken skulle finne på å selge noen aksjer eller grunnfondsbevis vil First Securities, ikke Fondsfinans eller andre meglerhus, være førstevalget.

- First Securities er et veldig dyktig firma. Det vil alltid være vårt førstevalg når vi handler, sier Ek til NA24.

Flere forvaltere NA24 har snakket med angående denne saken bekrefter at Fondsfinans har ringt rundt og tilbudt poster anledning et nedsalg av grunnfondsbevis.

Det ble også oppfattet dit hen at dette var aksjene til Foreningssparbanken som ble tilbudt, får NA24 iMarkedet opplyst fra investorhold. Ingen av investorene vil siteres i NA24 iMarkedet i forbindelse med denne saken.

Men dette vil ikke Fondsfinans kommentere.

- Vi gir ikke noen kommentarer til hva vi gjør av forretninger, sier Nils Erling Ødegaard i Fondfinans til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere