NA24.no

Regningen for norsk NATO-sjef ble på sju millioner

Jens Stoltenberg på besøk i Brussel 5. mai etter utnevnelsen som ny generalsekretær i NATO.
Jens Stoltenberg på besøk i Brussel 5. mai etter utnevnelsen som ny generalsekretær i NATO. Foto: Anne Marte Vestbakke (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet beregner kostnadene for å få Jens Stoltenberg valgt som NATO-sjef til å være 6,9 millioner kroner, ifølge revidert nasjonalbudsjett.

Budsjettet legges fram tirsdag i neste uke.

Rasende billig, men det er ikke hele kostnaden, mener Prio-direktør Kristian Berg Harpviken.

– Hvis sju millioner er representativt for hva det virkelig kostet Norge å få generalsekretæren, er det et varp. Det tilsvarer ikke mer enn prisen for å ha tre-fire norske soldater i Afghanistan, sier han til Dagens Næringsliv.

– Men dette er bare den direkte synliggjorte kostnaden. De reelle kostnadene for å kunne få en norsk NATO-sjef ligger godt bakt inn i et forsvarsbudsjett på 43 milliarder kroner, sier Harpviken.

Hvor mye Norge vil måtte betale etter at Stoltenberg har tiltrådt er uklart, fordi det ifølge DNs kilder avgjøres i noen grad av hvem han tar med seg til hovedkvarteret. Stoltenberg skal ifølge avisen ta utgangspunkt i Anders Fogh Rasmussens organisering. Det betyr én stabssjef, én militærattaché, én personlig rådgiver og én kommunikasjonsrådgiver.

Fredag 28. mars annonserte NATO at Jens Stoltenberg var utpekt til ny generalsekretær. Samme dag annonserte Stoltenberg at han trekker seg som Ap-leder. Arbeiderpartiet velger ny leder på et ekstraordinært landsmøte 14. juni. (NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere