NA24.no

Regnvær rammet InterOil

Tekniske problemer og uvær sendte produksjonen ned.

Oljeselskapet InterOil Exploration and Production hadde problemer i mars. Blant annet medførte massivt nedbør og flom at produksjonsfasilitetene ved blokk III og IV i Peru ble rammet. Det gjorde sitt til at produksjonen ble svakere ved begge blokkene. Slikt skjer svært sjeldent, men gjorde at flere brønner ble stengt.

NA24 - din næringslivsavis

Produksjonen fra Peru ble dermed 100 til 400 fat oljeekvivalenter svakere enn hva de hadde beregnet. Etter at det verste regnfallet har gitt seg har produksjonen økt de siste ukene. De venter at normal produksjon vil være oppe i løpet av denne måneden.

Oljeselskapet har også støtt på tekniske problemer i Colombia som de har ordnet opp i. Nå er produksjonen tilbake til det normale.

Totalproduksjonen ble på 4.487 fat oljeekvivalenter om dagen i mars, mot 4.769 fat i februar. I Peru falt produksjonen til 2.800 fra 3.031 fat om dagen, mens produksjonen i Colombia falt til 1.687 fat om dagen fra 1.738 fat i februar.

Snittprisen for oljen havnet på 99 dollar i Peru og 96,77 dollar i Colombia.

Oljeselskapet er sikre på at fraktureringen av flere brønner i både Peru og Colombia vil bidra positivt til produksjonen månedene fremover.

Så langt i år har ikke InterOil bore noen nye brønner, men det planlagt å bore fire brønner i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere