Reinfeldt mener Norge og Norden bør ta imot flere flyktninger

Sveriges tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt, her i et møte med Erna Solberg.

Sveriges tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt, her i et møte med Erna Solberg. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

- Det er uendelige jorder og skoger. Det er så mye plass som man bare kan tenke seg. De som hevder at landet er fullt, må vise oss hvor det er fullt.

07.12.14 12:06

Stockholm (NTB): Sverigedemokraterna får ingen støtte hos Moderaternas tidligere statsminister Frederik Reinfeldt til sitt krav om å bremse innvandringen i Sverige.

Norden har rikelig med plass til å ta imot betydelig flere flyktninger enn i dag, sier Reinfeldt til den danske avisen Politiken.

Det eneste riktige for Sverige er å fortsatt holde døren på vidt gap for tidens rekordstore flyktningstrøm, sier Reinfeldt i intervjuet.

– Er Norden fylt opp? Er vi for mange mennesker? Vi er 25 millioner mennesker i Norden. Jeg flyr ofte rundt over landskapet i Sverige. Det vil jeg anbefale andre å gjøre også. Det er uendelige jorder og skoger. Det er så mye plass som man bare kan tenke seg. De som hevder at landet er fullt, må vise oss hvor det er fullt, sier Reinfeldt.

Nyfascistisk

Sverigedemokraterna nektet denne uka å stemme for den rødgrønne regjeringens budsjettforslag og gjorde det samtidig klart partiet heretter bare vil støtte regjeringer som begrenser innvandringen.

Da heller ikke de borgerlige stemte for regjeringens budsjett, valgte statsminister Stefan Löfven fra Socialdemokraterna å skrive ut nyvalg i mars.

Löfven gikk samtidig hardt ut mot Sverigedemokraterna, kalte dem et nyfascistisk parti og sa at han aldri vil bidra til at partiet får politisk innflytelse i Sverige.

Slår tilbake

Sverigedemokraternas fungerende leder Mattias Karlsson slår tilbake og skjerper samtidig kravet til en ny innvandringspolitikk.

Löfven er ikke verdig posten som statsminister, sier Karlsson til Dagens Nyheter.

Han har noe mer tro på Anna Kinberg Batra, som trolig overtar som leder for Moderaterna etter Reinfeldt.

Dersom de borgerlige partiene gjenerobrer regjeringsmakten etter valget i mars, kan Sverigedemokraterna tenke seg å støtte dem, vel å merke om de vil føre en skjerpet innvandringspolitikk, sier Karlsson.

– Jeg vil absolutt kunne leve med en statsminister som fører Sverige inn på rett kurs, sier han.

Kommentarfeltet er stengt etter gjentatte rasistiske ytringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.