NA24.no

Reiser seg etter smellen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs rister av seg gårsdagens skuffelser og sender børsen opp.

Følg børsen her

Hovedindeksen stiger 0,33 prosent til 415,84 poeng på Oslo Børs. Oljeprisen holder seg stabilt, mens dollaren svekker seg mot den norske kronen.

NA24 - din næringslivsavis

Hydro hopper opp
Norsk Hydro stiger igjen etter gårsdagens skuffelse.

LES OGSÅ: Hydro raser

Aksjen har fått et løft på 0,34 prosent til 147,75 kroner. I går holdt selskapet sin kapitalmarkedsdag og overrasket markedet med en lavere forventet produksjon i 2007.

Statoil gjør det også sterkt og stiger 0,30 prosent til 169 kroner. DNO faller 0,84 prosent til 11,74 kroner.

Oljeprisen holder seg stabilt på nivåene rundt 63,40 dollar fatet. I går kom tallene som viser at de amerikanske oljelagrene falt mer enn ventet i forrige uke, mens markedet ventet at oljelagrene skulle stige. Høyere kapasitetsutnyttelse ved raffineriene gjorde sitt til at destillatlagrene ikke falt like mye som markedet hadde forventet.

Følg dollaren

I tillegg er det kommet værmeldinger som antyder at temperaturene for desember vil ligge over det som er normalt. Dermed kan det virke som om vinterkulden ikke har slått fullt inn i de amerikanske hjem.

En dollar koster 6,09 kroner.

Kanadisk vinner
Det kanadiske oljeselskapet Questerre stikker til toppen av vinnerlisten med en oppgang på 9,60 prosent til 6,85 kroner. DnB NOR Markets hever kursmålet i Questerre til 10 kroner fra 8,60 kroner per aksje, etter at partneren Talisman melder positive resultater fra leteboringen i St Lawrence Lowlands i Quebec.

LES MER: Gass for Questerre

- Riktignok er det for tidlig å kunne uttale seg om hvor kommersiell utnyttbar disse forekomstene er, men risikoen er etter vårt syn betydelig redusert etter disse resultatene, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Talisman Energy har truffet på en gasslomme Gentilly #1 i St. Lawrence Lowlands i Quebec.

DynaPel følger etter med en oppgang på fem prosent til 18,90 kroner, det er kun omsatt aksjer for 9.500 kroner. Grenland Group stiger 3,46 prosent til 26,90 kroner.

Blom blir løftet 2,71 prosent til 30,30 kroner. Selskapets datterselskap ScanRope har fått tildelt to kontrakter på til sammen 36 millioner kroner.

Hexagon melder at de har inngått så mange rammeavtaler at de er nødt til å investere i økt produksjonskapasitet. Totalt investerer de 20 millioner kroner for å kunne møte etterspørselen i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere