Gå til sidens hovedinnhold

Reiser seg mot børsrekord

Oslo Børs spenner fra og setter fart mot ny rekord.

Oljeprisen løfter seg etter gårsdagens massive fall og drar med seg Oslo Børs oppover. Hovedindeksen klatrer 0,54 prosent til 445,57 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Den tidligere historiske sluttnoteringen for Oslo Børs stammer fra året første handledag på børsen. Rekorden fra 2. januar er på 446,46 poeng.

Torsdag viste tall fra de amerikanske myndighetene at oljelagrene i landet vokser for femte uke på rad. Sviktende etterspørsel etter fyringsproduksjoner har ført til at lagrene bygges opp.

Det har vært en voldsom omsetning i antallet råoljekontraktene og markedet er betydelig oversolgt. Inndekning av short-posisjoner bidrar til å sende oljeprisen oppover.

Prisen på et fat nordsjøolje med levering i mars stiger 0,81 prosent til 52,17 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil har snudd den negative trenden fra morgenen og stiger 0,16 prosent til 158,25 kroner. Fusjonskameratene i Hydro er uforandret på 185 kroner. DNO stiger 0,32 prosent til 12,40 kroner.

Interessen for billettsystemselskapet Fara er stor etter at selskapet er i ferd med å kjøpe to selskaper. Aksjekursen stiger 16,47 prosent til 2,90 kroner.

Røkkes Aker har solgt 2.340.722 aksjer til 460 kroner per aksje i Aker Yards. Aker sikrer seg en regnskapsmessiggevinst på 660 millioner kroner etter at de fikk inn rundt 1,1 milliarder kroner fra nedsalget.

- Aksjesalget er et ledd i en samlet strategisk plan for å frigjøre likviditet, styrke balansen ytterligere og øke den finansielle handlekraften for industriell satsing. Samtidig oppnår Aker en mer balansert portefølje av industrielle eierinteresser, sier styreformann og konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker.

Aker Yards faller 3,75 prosent til 462 kroner, mens Aker stiger 0,70 prosent til 360 kroner. Torsdag avsluttet Aker et tilsvarende salg i Aker Kværner og sitter nå med 4,7 milliarder kroner etter salget.

Tandberg Television er ved lunsjtider opp 0,20 prosent til 98,20 kroner, men har falt noe tilbake etter at enkelte nå ikke tror at det blir budkrig på selskapet. Arris sa mandag at de vil by 96 kroner per aksje for Tandberg Television og det medførte at flere trodde på budkrig om selskapet.

- Vi er skeptiske til sannsynligheten for flere bud på Tandberg Television, og anbefaler å ta gevinst på kurser over 96 kroner per aksje, skriver Pareto i sin morgenrapport.

Meglerhuset anbefaler å bytte til Tandberg siden de venter sterke tall i fjerde kvartalrapporten som legges frem. Pareto åpner for at estimatetet for resultat per aksje kan stige fra 75 cents opp mot 85-90 cents, og at 2008-estimatene kan komme opp mot 1,1 dollar per aksje. Det bør i så fall kunne gi oppside opp mot 130 kroner i Tandberg.

Tandberg faller 0,50 prosent til 100,50 kroner.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley