Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Reitan kan ta mer av Lidl

Odd Reitan gründer av REMA 1000
Odd Reitan gründer av REMA 1000 Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dagligvarekongen kan ta over enda flere Lidl-butikker.

I 2008 overtok dagligvarekongen Odd Reitan alle Lidl-butikkene i Norge. Den tyske billigmat-kjeden Lidl valgte å kaste kortene i det norske markedet, etter store tap på bunnlinjen.

Reitan omdannet umiddelbart om Lidl-butikkene til Rema 1000-butikker. Nå kan Reitan være i ferd med å kjøpe mer av Lidls satsing i Norden.

Selger seg ut?
For én uke siden kom det opplysninger om at danske Netto var interessert i å overta Lidls 150 butikker i Sverige, skriver svenske Market. Ryktene går videre på at Reitan-gruppen skal være mulige kjøpere av Lidls butikker i Danmark.

I sum betyr det at Lidls nordiske satsing kan gå mot en avslutning. Dette avvises imidlertid av den nordiske ledelsen, overfor Market.

Har nok penger å kjøpe for
Odd Reitan har i alle fall nok penger å kjøpe for. Reitangruppen leverte et overskudd i 2010 på utrolige to milliarder kroner.

Når jeg blir 60 senere i år, passerer vi 60 milliarder i omsetning. Da er tre magiske grenser nådd, skrev en storfornøyd Colonialmajor Odd Reitan i en pressemelding da resultatene ble lagt frem tidligere i år.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!