ECDE som er heleid av Reitan Eiendom, har også kjøpt resterende 50 prosent av Erichsengården Holding av Realinvest, ifølge en pressemelding. Reitangruppen er dermed helt eller delvis inne i flere enn 70 eiendommer i Trondheim sentrum, og selskapets forretningside er å utvide og utvikle en eiendomsportefølje der.

Det skriver Estate Nyheter.

Partene skal i lengre tid hatt samtaler og samarbeid om felles utvikling av eiendommer i Midtbyen, som er den opprinnelige og sentrale delen av byen. Salget omfatter eiendommer som ligger i tilknytning til andre eiendommer i ECDEs portefølje, og selgerne mener det er best for utviklingen at ECDE overtar eierskapet.

Adresseavisen skriver at det dreier seg om ti bygårder.

– ECDE har en plan og ambisjon om å skape flere attraktive arbeidsplasser i Midtbyen samt å gjøre den enda mer attraktiv for handlende, brukere og besøkende. Dette kjøpet faller naturlig inn i en slik plan. Eierskap til flere eiendommer i nær tilknytning til hverandre gir selskapet større mulighet til å gjennomføre en mer helhetlig eiendomsutvikling og byutvikling, heter det i pressemeldingen.

Reitangruppen vil ikke ut med har betalt for disse eiendommene.

Les flere saker fra Estate nyheter her.