*Nettavisen* Økonomi.

Reitan kjøper sjøutsikt

Reitans mål er 200 boliger, stor dagligvarebutikk og flere restauranter. Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Bruker 280 millioner kroner på tomt nær Operaen i Oslo.

Veidekke Eiendom og Rema Eiendom Øst har gått sammen om å kjøpe og utvikle en større tomt ved sjøen nær Operaen i Oslo. Målet er 200 boliger, stor dagligvarebutikk og flere restauranter. Selger er Hav Eiendom AS, og kjøpssummen er 280 millioner kroner.

– Sammen med Veidekke Eiendom AS vil vi få til et godt prosjekt for både byen og beboerne, samt at vi ønsker å sikre oss den beste beliggenheten for en topp moderne Rema 1000-butikk. Ved at vi er med fra dag en i prosjektet vil vi oppnå en rekke fordeler. Blant annet vil vi kunne kvalitetssikre butikken slik at utformingen av denne blir helt optimal, sier Thomas Dahle, prosjektleder for REMA Eiendom Øst, i en pressemelding.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Attraktiv tomt
Tomten heter «D1a» og er på 6,5 mål. Den ligger innerst på den såkalte «Sørenga-utstikkeren» i Bjørvika, rett ved siden av det planlagte parkområdet «Kongsbakken». På Sørenga vil det bo rundt 2.500 mennesker når området er ferdig utviklet, i tillegg ligger tomten i nærhet til områder som vil bli tett befolket som Bispevika og Grønlia.

– Dette er en veldig attraktiv tomt der vi skal utvikle et godt bomiljø ved sjøen og operaen sentralt i Oslo. Vi håper å komme i gang med boligsalget om et års tid, og at det blir innflytting i de første boligene i løpet av sommeren 2015, sier prosjektsjef Knut Ørn Collett i Veidekke Eiendom, i pressemeldingen.

Solide aktører
Tomten er kjøpt av Veidekke Eiendom AS og REMA Eiendom Øst AS, som er heleid av Reitan Eiendom AS. Begge selskap har 50 prosent hver av prosjektet. Totalt utbyggbart volum er på 22.500m2 BRA, herav minimum 17.500 m² BRA bolig og maksimalt 5.000 m² BRA næringsformål.

– Vi er godt fornøyd med denne løsningen og at det nå kommer nye, solide aktører som kan bidra til å utvikle Bjørvika, sier Eva Hagen, administrerende direktør i HAV Eiendom AS, i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag