NA24.no

Reitan må rive innen 1. mai

Sist oppdatert:
Kommunen viser ingen nåde overfor Rema-eier Ole Robert Reitan.

Ole Robert Reitan (38) må rive sin grønne paviljong innen utgangen av april. Hvis ikke, vanker det bøter.

SELGE HYTTA? Finn megler

Kommunen har ikke tatt Reitans klage til følge:

«Tiltaket vil føre til ytterligere gjentetting og nedbygging av strandsonen som ikke er ønskelig. I dette tilfellet peker Rådmannen spesielt på den presedensvirkning en slik sak som denne kan få om en skulle gi dispensasjon. Dette betyr at den ulovlige oppførte paviljongen ikke er godkjent. Med hjemmel i plan- og bygningslovens § 113 krever bygningsrådet at den ulovlige oppførte paviljongen er fjernet/revet innen 01.05.2010», heter det i brevet fra bygningsrådet som ble sendt Reitan den 24. mars.

Paviljong-krøll
Det var i midten av februar Nettavisen skrev om Rema-eier Ole Robert Reitan som hadde fått Kragerø kommune på nakken etter å ha bygd en paviljong på landstedet sitt på Sauøya i Kragerø-skjærgården.

Kommunen refset Reitan for å ha satt opp paviljongen til tross for at kommunen på forhånd hadde gjort oppmerksom på at en slik paviljong ikke ville bli godkjent.

Kommunen ba Reitan om en redegjørelse for de ulovlige byggearbeidene. Etter å ha oversittet fristen med noen dager, kom det til slutt et brev til kommunen fra gartner Stian Rennesund i Skien, som hadde satt opp den grønne paviljongen.

- Som et partytelt
Gartneren mente paviljongen ikke er byggemeldingspliktig, og trakk parallellen til de mange partyteltene som har poppet opp i skjærgården.

«Hva forskjellen mellom denne og et partytelt er, synes vanskelig å se, annet enn at den er mindre generende og synlig for omgivelsene», het det i brevet fra Rennesund, datert 9. februar.

Gartnerfirmaet mente konstruksjonen som ble satt opp for Reitan ikke kan betraktes som en paviljong eller bygning.

En prinsippsak
Det var ikke bygningssjef Arnt Rugseth i Kragerø kommune enig i. Han mente at saken var av prinsipiell betydning. Hvis dennne typen konstruksjon kunne passere som et «partytelt» ville det innebære at det var fritt frem for andre å sette opp lignende mer eller mindre faste konstruksjoner.

Rugseth sier til Nettavisen at Reitan har 3 uker på seg til å klage fra den dato han mottok vedtaket. Klager han, vil bygningsrådet behandle klagen, og eventuelt oversende den til Fylkesmannen for endelig avgjørelse.

Reitan hadde i følge skattelistene en formue på 345 millioner kroner i 2008.

Ifjor kjøpte han en eksklusiv bolig i Eilert Sundts gate i Oslo for 39,5 millioner kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere