Gå til sidens hovedinnhold

Reitan varslet om bokbransjen

Det var Reitan Convenience som varslet Konkurransetilsynet og utløste en razzia hos Norges fire største forlag, skriver Dagens Næringsliv (DN).

– Vi fikk tilgang til dokumentasjon som tydet på mulig ulovlig samarbeid mellom forlagene, sier Magnus Reitan, sjef for Reitan Convenience til DN.

Tirsdag morgen ble Norges fire største forlagshus og deres distribusjonsselskap Bladcentralen raidet av Konkurransetilsynet. Ansatte i tilsynet har i to dager sikret bevis som skal bekrefte eller avkrefte mistanken om at de fem selskapene har brutt konkurranseloven.

Reitan Convenience eier Interpress, et distribusjonsselskap av bøker og blader til kiosk- og dagligvaremarkedet. Interpress er Bladcentralens største konkurrent. Magnus Reitan, sjef for Reitan Convenience, opplyser at det var selskapet som varslet tilsynet om mulige lovbrudd, skriver DN.

Det var i forbindelse med at Interpress fikk beskjed fra alle de store forlagene om at de ikke ønsket å levere bøker til Interpress, og derigjennom Narvesen og 7-Eleven, fikk Reitan Convenience tilgang til dokumentasjon som tydet på mulig ulovlig samarbeid mellom eierforlagene i distribusjonsselskapet Bladcentralen.

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene

Kommentarer til denne saken