NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Reiten selger unna

Sist oppdatert:
To Hydro-selskaper havner på tyske hender.

Eivind Reiten fortsetter å selge unna selskaper som ikke går inn i planene hans. Nå har han solgt Hydro Production Partner og Produksjonstjenester til tyske Bilfinger Berger Industrial Services AG.

NA24 - din næringslivsavis

Sent mandag kveld ble partene enig og salget ble en realitet. Til sammen følger det med 2.200 årsverk i forbindelse med salget. Norske virksomheter i Grenland, Rjukan, Holmestrand, Karmøy, Høyanger, Årdal, Sunndal og Glomfjord, samt Stenungsund i Sverige og Neuss i Tyskland.

Totalt får Norsk Hydro 800 millioner kroner for de to selskapene og vil sitte igjen med en regnskapsmessig gevinst på 600 millioner kroner. Hydro vil sitte med 15 prosent av aksjene i Hydro Production Partner og Produksjonstjenester frem til utgangen av 2009, men disse vil da selges til avtalt pris, pluss et tillegg som reflekterer selskapenes overskudd i perioden.

I 2007 omsatte selskapene for 2 milliarder krone og hadde en samlet ordrereserve på 3,6 milliarder kroner.

- Avtalen er i tråd med Hydros strategi om å fokusere på fremstilling og foredling av aluminium og avhende virksomheter som ligger utenfor kjerneområdene. Det har fra vår side også vært viktig at de HPP- og PT-ansattes arbeidsplasser opprettholdes, og at deres kompetanse blir videreført i et ledende selskap med langsiktig satsing på industrielt vedlikehold, prosjekter og service, sier konserndirektør John O. Ottestad i Hydro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere