NA24.no

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Reiten vil stenge i Porsgrunn

Sist oppdatert:
Ledelsen i Norsk Hydro vil legge ned magnesiumstøperiet i Porsgrunn.

Norsk Hydros ledelse varsler at de vil stenge ned mer kapasitet i Norge. Nå er det magnesiumstøperiet i Porsgrunn som skal stenges ned, om ledelsen i konsernet får det som de vil.

Allerede i februar i år meldte Hydro at magnesiumstøperiet i Porsgrunn var i alvorlige vanskeligheter, og markedsforholdene i årets første kvartal har ytterligere forverret problemene.

- Kinesiske leverandører av legert magnesium fortsetter å styrke sin stilling i det europeiske markedet ved å selge til lavere priser enn vi er i stand til. Magnesiumstøperiet i Porsgrunn makter ikke lenger å oppnå priser som gir tilstrekkelig lønnsomhet, sier Arne Skoland, styreleder i Hydro Magnesium Porsgrunn AS.

- I forståelse og samarbeid med de ansattes organisasjoner er det gjennomført ny vurdering av situasjonen og mulige løsninger. Mange gode tiltak er blitt identifisert, men med de nye markedsforholdene ser vi imidlertid ingen mulighet for å fortsette driften ved magnesiumstøperiet i Porsgrunn, konkluderer Skoland. Det fremgår av en pressemelding.

Hydros ledelse vil derfor anbefale overfor Hydros styre at magnesiumstøperiet i Porsgrunn avvikles. De ansatte vil bli overført til Herøya Industripark, som også får ansvaret for omstillingen. Produksjonsutstyret vil inntil videre bli stengt, men ikke fjernet.

De om lag 60 ansatte ble onsdag orientert om anbefalingen om å stenge støperiet. Endelig beslutning vil bli tatt av Hydros bedriftsforsamling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere