NA24.no

Reitens brasilianske glis

(Øyvind Breivik)
Hydros toppsjef besøkte stolt sin ferskeste investering.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Hydro har siden millenniumsskiftet hatt en eierandel på 34 prosent i verdens ledende aluminaraffineri Alunorte i Brasil. Nå åpnes utvidelsestrinn 3 til Hydros store glede.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg er stolt over å se at tredje utvidelsestrinn ved Alunorte starter opp før tiden og i henhold til budsjettet, sier konsernsjef Eivind Reiten gjennom en e-post til NA24.

Hydros andel i investeringen for Alunorte byggetrinn tre beløper seg til om lag 290 millioner dollar, eller om lag 1,5 milliarder kroner.

Hydro eier Alunorte sammen med blant annet den brasilianske gruvegiganten Vale, som er majoritetseier med 57 prosent.

- Vi har vært til stede i Brasil helt siden 1974, og stadig utvidet vårt engasjement gjennom våre heleide virksomheter og vårt gode samarbeid med Vale, som i utviklingen av Alunorte, sier Reiten.

Raffineriet som har rundt 3.000 ansatte og underleverandører produserte etter utvidelsestrinn to rundt. 4,4 millioner tonn alumina per år, hvilket gjorde anlegget til verdens største i sitt slag.

Når trinn tre kommer i full drift ventes det at denne mengden øker til 6,3 millioner årlige tonn.

- Dette styrker ytterligere vår strategisk viktige egentilgang til alumina og Hydros solide posisjon langs hele verdikjeden for aluminium, fra raffinering av bauxitt og produksjon av egen elektrisk kraft til primæraluminium og aluminiumsprodukter, sier Reiten.

Gjennom sitt eierskap i Alunorte vil Hydro få tilgang på om lag 2.2 millioner tonn alumina årlig fra dette anlegget alene, noe som vil gi Hydro en total tilgang på alumina på over 2,7 millioner tonn i året. Dette tilsvarer en egendekning på nærmere 80 prosent av selskapets totale aluminabehov.

- Denne markeringen viser ikke bare hvor viktig Brasil er for Hydro, men også hvor viktig Hydros engasjement er for Brasil, sier Reiten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere