NA24.no

Rekkehus gikk 2,2 millioner over takst

Dette enderekkehuset i Øvre Sollien fikk bergenserne til å gå mann av huse.
Dette enderekkehuset i Øvre Sollien fikk bergenserne til å gå mann av huse.
Budrunden gikk i taket på rekkehuset på Landås.

(BA.NO): – Det var helt Texas, folk måtte ta av seg skoene ute i grusen på visning, sier Petter Krantz hos Kaland & Partners i Bergen.

Han har nettopp solgt et rekkehus i Øvre Sollien til 6,8 millioner kroner. Takst og prisantydning var 4 550 000 kroner. Det vil si at boligen gikk 2 250 000 over takst.

Ekstrem interesse

Rekkehuset på 141 kvadratmeter ble bygget i 1955, men har gjennomgått en rekke fornyinger. Tomten på vel et halvt mål er fint opparbeidet, og det lokkes med praktfull utsikt. Likevel hadde selger og megler aldri trodd det skulle ta så av.

– Vi vurderte om taksten kunne være for lav, og vurderte å legge prisantydning 300 000 over takst, men fant ut at det fikk bære eller briste, sier Krantz til Bergensavisen.

Verken han eller selger hadde sett for seg at interessen skulle være så stor.

– Interessen har vært ekstrem, vi hadde allerede 20 personer på privatvisning på søndag. På selve visningen onsdag var flere hundre innom, sier Krantz.

Han anslår at det utgjorde totalt vel 140 interessenter. Tre av disse viste svært stor interesse.

– Det har vært folk som har kikket etter en slik bolig i området i tre år. Budrunden gikk over alle støvleskaft, sier Krantz, som akkurat har fått pulsen ned et hakk.

– Mer enn de håpet på

Selgeren ønsker å være anonym, men må sies å være fornøyd med salget.

– Det gikk over alt selgeren hadde håpet på og forventet. De sa bare: «Nå må de gi seg, nå må de gi seg – det blir for dyrt», sier Krantz.

Det er heller ikke hvilken som helst megler.

Dagens Næringsliv avslørte nylig at Petter Krantz, hos Kaland & Partners i Bergen, er den best likte eiendomsmegleren i landet ifølge nettguiden.no.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere