Rekkorddyr stol fra Titanic

Nå kan du sikre deg originalt utstyr fra «Titanic». Neste måned skal det auksjoneres bort en dekksstol fra det berømte skipet. Pris: 100.000 dollar.

18.04.06 18:47

Dette er nok ikke et møbel du setter på terrassen nå som grillsesongen snart er i gang igjen, men nå har i hvert fall et amerikansk firma planer om å selge stolen fra det berømte skipet. Man forventer at den vil kunne oppnå en rekordsum i auksjonen som skal avholdes i USA neste måned.

Prisantydning: 75-100 000 dollar.

Souvenir

Stolen er antatt å være en av seks stoler igjen i verden spesiallagd for skipet, og er laget i ren bøk. Den skal selges den 7. mai i det årlige «Marine Paintings, Ship Models, Scrimshaw and Ocean Liner Memorabilia Sale » hos Larz Anderson Auto Museum i Brookline, Massachusetts.

- Stolen ble beundret av en fotograf som jobbet for «The Cork Examiner» som var om bord i Titanic før den skjebnesvangre ferden. Fotografen spurte en av representantene fra Titanics rederi om han kunne beholde en stol som souvenir. Dette fikk han. Og senere havnet stolen til England, sier en talsmann for museet.

Ifølge firmaet vil det følge med et ekthetsbevis med stolen.

700 overlevde, 1.512 omkom

Det var 700 overlevende mennesker da Titanic møtte sitt endelikt med et isfjell i Nord-Atlanteren i 1912, mens 1.512 mennesker døde.

White Star-skipet «Titanic» var da den ble bygget det største skipet i verden og blant de mest luksuriøse. Skipets skrog var delt inn i flere vanntette rom, slik at selv om noen av rommene skulle flomme over ville skipet fortsatt holde seg flytende.

«Titanic» forlot Southampton kl. 12 den 10. april og satte kurs for Cherbourg i Frankrike og deretter Queenstown i Irland for å slippe av og på passasjerer. Deretter satte den kurs over Atlanteren med kurs for New York som den etter planen skulle ankomme bare syv dager senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.