NA24.no

Rekord ble fall

Sist oppdatert:
Aksjene på Oslo Børs knallet til fra start med ny rekord, men glapp taket mot slutten.

Oslo Børs fikk en ny svak dag og skled lenger unna fra grensen på 500 poeng. Likevel var ikke dagen helmørk.

NA24 - din næringslivsavis

Det startet bra og børsen steg rett til ny toppnotering på 503,23 poeng etter at handelen hadde vært i gang i rundt halvannen time. Mot slutten kom det skremmeskudd fra den amerikanske sentralbanksjefen og det var nok til å sende hovedindeksen ned 0,33 prosent til 498 poeng.

Hever oljepris
Oljeprisen var nok en gang sentral i rekordhøydene på børsen. Frykt for tropiske stormer har fått markedet til å sende oljeprisen over 70 dollar fatet. Tirsdag var det små endringer for oljeprisen, men oljemarkedet følger med på radaren i forbindelse med orkansesongen.

Meglerhuset Cazenove nedgraderte Norsk Hydro etter at aksjekursen har steget mye den siste tiden. Dermed følger de i fotsporene til Citigroup. Hydro blir nedgradert til «Inline» fra «Outperform», men Cazenove hever samtidig oljeprisanslaget fra 55 dollar til 60 dollar.

Hydro-aksjen toppet listen over de mest omsatte aksjene med en omsetning på 3,2 milliarder kroner, men falt 1,59 prosent til 216,50 kroner.

Nedtur ble det også for Statoil. Selskapet melder at de har inngått et samarbeid med Gazprom Neft. Sammen skal de to selskapene se om de finner felles interesse i lete- og utviklingprosjekter i Russland og andre steder. Gazprom Neft er et datterselskapet til den russiske giganten med samme fornavn.

REC igjen
Blant storfiskene på børsen var det solenergiselskapet REC som gjorde det best. Aksjekursen steg 2,35 prosent til 196 kroner, og det verdsetter REC til 96,9 milliarder kroner. Selskaper som fremstår med et grønt klimastempel er i skuddet og blir populære gjennom å være forkjempere for alternative energikilder. Interessen for slike aksjer har økt betydelig de siste månedene.

Panteselskapet Tomra har gitt nye ordrer til underleverandøren PartnerTech. Dette ble tolket godt av markedet som liker at Tomra har valgt det svenske selskapet som sin hovedleverandør av resirkuleringssentre. Ordrene kommer i forbindelse med Logistima-produktene til Tomra. Aksjen steg 3,92 prosent til 53 kroner.

Tørrbulkrederiet Golden Ocean steg 5,39 prosent til 17,60 kroner. Opptur ble det også for Jinhui Shipping. Tørrbulkratene steg 0,2 prosent det siste døgnet og holder seg nær rekordhøydene fra midten av mai.

Salutt for Mamut
IT-selskapet Mamut holdt en svært oppmuntrende kapitalmarkedsdag. Investorer, analytikere og andre oppmøtte kunne glede seg over optimistiske målsettinger og sendte aksjekursen opp 18,67 prosent til 19,70 kroner. I løpet av tre til fem år skal omsetningen dobles, samtidig som driftsmarginen skal økes til 30 prosent. I første kvartal lå den på 6 prosent.

Grenland Group steg 5,81 prosent til 25,40 kroner etter kjøpsinteresse fra meglerhusene Pareto, DnB NOR Markets og SEB Enskilda.

Riggselskapet Awilco Offshore kom også i søkelyset. De sendte ut en melding der de opplyser at noen er interessert i selskapets to boligrigger. Markedet svarte med å sende aksjekursen nedover. Awilco-aksjen falt 1,17 prosent til 75,80 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere