NA24.no


INNFRIR: Sigve Brekke legger frem gode tall i andre kvartal.
INNFRIR: Sigve Brekke legger frem gode tall i andre kvartal. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Rekord for Telenor - tar av på børsen

Sist oppdatert:
Det går mot beste børsdag for Telenor siden 2009 etter at teleoperatøren la frem rekordtall.

Brutto driftsresultat til Telenor var på rekordhøye 13,0 milliarder kroner i andre kvartal i år, en bedring fra 11,1 milliarder i samme kvartal i fjor.

Det viser rykende ferske tall fra telekomkjempen, lagt frem mandag morgen.

Les også: Dette er Norges 25 mest innovative bedrifter

Brutto driftsresultat er også kjent som driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA).

- Både EBITDA og EBITDA-marginen er rekordhøy dette kvartalet. Vi reduserer kostnadene med 0,6 milliarder kroner, og alle våre virksomheter bedrer sine marginer, skriver selskapet i en melding mandag morgen.

Stiger kraftig

Tallene bidrar til at Telenor tar fullstendig av på børsen. Aksjen er opp hele 7,6 prosent og det går dermed mot den beste børsdagen for telekomkjempen siden oktober 2009, altså for nesten åtte år siden. 

- Dette er en dag og i morgen er det en annen dag. Vi er ferdig med det kvartalet vi har bak oss og er glad for det resultatet vi hadde. Nå må vi fokuserer på å levere i tredje og så i fjerde kvartal, sier konsernsjef Sigve Brekke til Nettavisen.

Bedringen i lønnsomhet skyldes blant annet betraktelige kutt i antall ansatte i Norge. Telenor kuttet 300 heltidsstillinger mellom oktober 2016 og mars 2017.

- Både markedet og effektivisering bidrar til bedre lønnsomhet, sier Brekke på kvartalspresentasjonen mandag.

Skal bli enda bedre   

Selskapet venter nå at det skal gå enda bedre utover året. 

Les også: Nkom vil tvinge Telenor til å senke leieprisene

- Basert på resultatene i første halvdel av 2017 og våre forventninger til utviklingen for resten av året, endrer vi de finansielle utsiktene for 2017. Vi øker forventet EBITDA- margin til 38-39 prosent, fra tidligere rundt 37 prosent, skriver selskapet i meldingen.

Les også: Telenor og Schibsted ut av samarbeid

Omsetningen til selskapet var på 31.470 millioner kroner, en oppgang på to prosent fra samme periode i fjor og også bedre enn hva analytikerne hadde ventet. Også netto driftsresultat er bedre enn ventet.

Selskapet varsler dessuten at de skal kjøpe tilbake to prosent av aksjene sine, noe som vanligvis pleier å drive aksjekursen opp.

Telenor fikk 1,9 millioner nye mobilabonnementer i forrige kvartal. Bare i Bangladesh fikk konsernet 1,7 millioner nye abonnementer, og selskapet har nå 62 millioner kunder i Bangladesh alene. Totalt har Telenor 174 millioner mobilabonnementer.

Samtidig mistet Telenor-selskapet Dtaq i Thailand over 700.000 mobilkunder fra april til juni. Til tross for den skarpe konkurransen, økte selskapet både inntektene og resultatet.

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere