NA24.no

Rekord for tvangsutkastelser

(Nordvik & Partners)
Sist oppdatert:
Den økonomiske krisen siger inn over Norge. Flere kastes på gata.

Ved utgangen av oktober i år hadde 9257 personer fått begjæring om tvangsutkastelse, ifølge tall fra Politidirektoratet.

Dette er ny rekord, skriver Klassekampen.

I finanskriseåret 2007 var det 5390 begjæringer om tvangsutkastelse i Norge.

Det er ventet at mer enn 11.000 personer vil motta tvangsutkastelsesbegjæring i løpet av året.

- Grunnlaget er fortrinnsvis misligholdte avtaler og utløpte leiekontrakter, sier namsfogd i Trondheim Mari-Ann Lilleby til Klassekampen.

Svekket betalingsevne, manglende oppfølging av avtaler, post som ikke åpnes, og manglende vilje til å betale er årsaker til økningen.

Det er imidlertid slik at de fleste som får utkastelsesbegjæring unngår å bli kastet ut. En fjerdedel fører til faktisk tvangsutkastelse.

Etter hvert som den europeiske krisen sprer seg, øker bekymringene for det norske boligmarkedet. OECD skrev i en fersk rapport at de frykter boligprisfall i flere land, blant annet i Norge.

Boligmarkedet har holdt seg godt i Norge, og det bygges mye nytt. Men nordmenns gjeld er rekordhøy, og dersom renten og arbeidsløsheten øker samtidig med at verdien på boligene faller, vil vi kunne få en boligkrise også i Norge.

Torsdag denne uka legges boligprisutviklingen for november frem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere