NA24.no

Rekord fra Prosafe

Sist oppdatert:
Knallsterkt marked gir store overskudd.

Det stramme markedet for bolig- og servicerigger sørger for at Prosafe legger frem det beste resultatet noensinne. Selv om selskapet ble splittet i våres, har ikke boligriggene gjort det bedre enn de presterte i andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt økte til 48,7 millioner dollar fra 33,7 millioner dollar i andre kvartal i fjor. Driftsresultatet steg til 63,4 millioner dollar fra 38,5 millioner dollar.

Før avskrivninger endte driftsresultatet (EBITDA) på 75,3 millioner dollar, og det er en oppgang fra 95,9 millioner dollar i samme periode i fjor. Driftsintnektene vokste til 125,9 millioner dollar fra 95,9 millioner dollar.

Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans at Prosafe ville legge frem et resultat før skatt på 50 millioner dollar og et driftsresultat på 64 millioner dollar.

Før avskrivninger var det ventet at driftsresultatet ville vokse til 76 millioner dollar fra driftsinntekter på 120 millioner dollar.

Prosafe venter at det sterke markedet vil fortsette, ettersom det er en begrenset tilvekst av nye bolig- og servicerigger de neste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere