Rekord på Dow Jones

Fallende ojepris sender Dow Jones til høyeste notering noensinne.

03.10.06 20:36

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Børsene i USA stiger ettersom oljeprisen synker stadig mer. Dow Jones er i løpet av dagen blitt notert til 11,754 poeng, noe som er høyere enn den tidligere rekorden fra 14. januar 2000 på 11,750.28 poeng. Indeksen har nå steget med kraftige 63 prosent siden 10. oktober 2002.

Det blir spennende å se om Dow Jones klarer å sette ny sluttkursrekord.

Følg den spennende dagen her

Det er forhåpninger om at en stabilt lavere oljepris vil sette fart i forbruk og kutte industriutgifter som fyrer børsene opp fra en svak start.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,7 prosent, mens S&P 500-indeksen stiger 0,5 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger med 0,6 prosent.

Oljeprisen har falt med hele tre prosent til 59,15 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Oljekontraktene har ikke blitt handlet så lavt siden juli 2005.

Kontraktene falt veldig etter at det ble klart at selv om Venezuela og Nigeria kutter produksjonen vil ikke dette påvirke tilbudet i noen særlig grad.

- De amerikanske lagrene er høye og det ser ikke ut som at situasjonen vil endre seg med det første. Vi driver mot 50 dollar fatet, fordi jeg tviler på at OPEC vil gjøre noen meningsfylte kutt før vi kommer dit, sier Michael Lynch til Bloomberg.

Følg oljeprisen her

- Sentimentet beveger seg frem og tilbake mellom manisk og depressiv. Og det er graden av troen på myklandingsscenariet som styrer bølgene, sier strateg Philippe Gijsels i Fortis Bank til nyhetsbyrået AP.

En rekke rapporter fra de amerikanske myndighetene antyder at den amerikanske økonomien går mot en myklanding, men de dårlige utsiktene for boligsalget har fått skeptikerne til å frykte en hardere landing.

- Akkurat nå er det skarpe fallet i råvareprisene sett på som ganske positivt siden det antyder lavere inflasjon og lavere renter. Men hvis fallet fortsetter og økonomiske utsikter fortsetter å svekke seg, kan faren for resesjon nok en gang komme krypende tilbake, fortsetter Gijsels til AP. .

Den siste tiden har boligsalget hatt en nedadgående trend i USA, og i dag er det ventet at markedet vil fokusere på bilsalget. Forventningene er delte om de amerikanske bilprodusentene har klart å knalle til med et sterkt salg i september. Chrysler er ventet å få det dårligste salget, mens kjempene General Motors og Ford har ventet å få et flatt salg sammenlignet med samme periode året før.

Dagens nøkkeltall
Dow +0.70% til 11,751.99

Nasdaq +0.61% til 2,251.30

S&P 500 +0.58% til 1,337.97

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.