NA24.no

Rekordår endte med ny rekord

Sist oppdatert:
Årets siste handledag på Oslo Børs ble en tam affære. Men hva gjør vel det, i 2005 steg børsen med 40 prosent. Og i dag endte det med ny toppnotering.

Børsen beveget seg sidelengs gjennom dagen - først var den svakt ned, før den duppet opp og ned mellom svak nedgang og svak oppgang. Årets sluttnotering lyder på 332,51 poeng, opp 0,04 prosent, noe som betyr at børen har steget med totalt 40,51 poeng i løpet av årets 12 måneder.

Det betyr at børsen så vidt satt ny «all time high» på årets siste dag.

Handelen bar preg av feriestemning, det så lenge ut til å havne på under 4 milliarder. Febrilsk handling de siste minuttene gjorde derimot at den endelige omsetning ble drøyt 4,3 milliarder. Av dette stod oljeselskapet DNO for nesten en fjerdedel, og endte til slutt opp 2,59 prosent etter at aksjen hadde et markert fall de første to timene.

Dagens store vinner var farmasi-selskapet Nutri Pharma som endte opp hele 14,29 prosent, men volumet var heller beskjedent. Rederiet TFDS, Grenn Reefers og Ementor var tre selskaper som kunne konstatere en svært god avsluting på året med en oppgang på henholdsvis 8,63, 5,22 og 5,66 prosent. DiaGenic gjorde et kjempesprang de siste minuttene og havnet opp hele 7,09 prosent.

Dagens taper ble Altinex, men som dagens vinner var også volumet relativt beskjedent, og selskapet havnet ned 5,88 prosent. Canargo og Software Innovation hadde heller ikke dagen med en nedgang på henholdsvis 5,00 og 4,31 prosent.

Børslokomotivene Statoil, Norsk Hydro og Telenor relativt lav omsetning. Mens Statoil gikk opp 0,32 prosent, måtte Hydro og Telenor ser verdien synke med henholdsvis 0,43 og 0,75 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere